Ankara genelinde vergi denetimleri yapıldı

Ankara genelinde, vergi denetimleri kapsamında 250 gelir uzmanı; kafe, restoran, pastane, fırın ve eczane işletmelerinde incelemelerde bulundu.

Ankara genelinde vergi denetimleri yapıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, denetim öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in özellikle üzerinde durduğu kayıt dışılıkla mücadele çerçevesinde saha ve risk odaklı denetimlerin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Duman, "Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, il genelinde denetim faaliyetlerimizi 24 saat esasıyla sürdürüyoruz. Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev yapan gelir uzmanları aracılığıyla bugün Ankara genelinde 250 işletmeyi denetledik. Bu denetimlerde kayıt dışı faaliyetlerin tespiti, ödeme cihazlarının kullanımı, belge düzeni, çalışanların kayıt altına alınması gibi konular üzerinde titizlikle durduk." şeklinde konuştu.

BİRÇOK ALANDA SIKI DENETİM

Duman, ayrıca denetimlerin kapsamına ilişkin detayları da paylaşarak, "Kayıt dışı faaliyetlerin tespiti, ödeme cihazlarının kullanımı, belge düzeni, çalışanların kayıt altına alınması gibi konular üzerinde titizlikle durduk." ifadelerini kullandı.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmalarının süreceğini vurgulayan Duman, vatandaşlara da belge talep etme ve doğru KDV uygulamalarını kontrol etme çağrısında bulundu. Ayrıca, belge düzenlemeyen veya hatalı belge düzenleyen işletmelerle ilgili vatandaşların doğrudan Başkanlığa veya ilgili platformlara bildirimde bulunabileceklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.