Bakan Şimşek'ten 'tasarruf ' mesajı: Kamunun kaynakları kıt

İstanbul’da Türkiye'nin ATM Merkezi-TAM projesinin lansmanında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyona ilişkin, "Amacımız enflasyonu tek haneye düşürmek. Enflasyonu düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Kamunun kaynakları kıttır. Tasarruf istiyoruz. " dedi.

Bakan Şimşek'ten 'tasarruf ' mesajı: Kamunun kaynakları kıt
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da Türkiye'nin ATM Merkezi-TAM projesinin lansmanında konuştu.

"AMAÇ ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRMEK"

Bakan Şimşek, "Nihai amacımız enflasyonu tek haneye düşürmek. Enflasyonu düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizim en önemli önceliğimiz vatandaşımızın alım gücünü artırmak. Cari açığı yüzde 2,5'in altına çekmeyi umut ediyoruz." dedi.

"TASARRUF PAKETİ PAZARTESİ AÇIKLANACAK"

Kamunun kaynaklarının ve Türkiye'nin kaynaklarının 'kıt' olduğunu belirten Şimşek, "Bankalarımıza söyledim. Biz yatırımı, istihdamı, üretimi ve özellikle de ihracatı önceliklendireceğiz. Tasarruf istiyoruz, tasarruf artarsa yatırım artar. Tasarruf paketi pazartesi açıklanacak. Bu ilk bu son olmayacak. Buna benzer yaptığımız çalışmalar var. Önümüzdeki dönemde dezenflasyon programını ve sürecini nasıl güçlendireceğiz ona yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Dolayısıyla program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek. " diye belirtti.

Şimşek, tasarruf yapabildiği ölçüde yatırım yapabildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz isteriz ki tasarruf yapalım, yatırımları artıralım. Şu anda sorun yok. Çok taraflı, uluslararası bankalarda Türkiye’nin konumu çok güçlüdür. Bölgemizde bir numarayız, dünyada da genelde ilk üçteyiz. Programımız da çalıştığına göre buraya da ilgi artacaktır."

Türkiye'ye kaynak girdiğini vurgulayan Şimşek, finansmana erişimde sorun olmadığını kaydetti.

Enflasyona ilişkin Şimşek, "Piyasada bu işi bilenlerin beklentisi önümüzdeki 12 ayda enflasyonun yüzde 35 civarına ineceği. Bu bizim öngörülerimizin biraz önünde." diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ FİYAT İSTİKRARINA KAVUŞTURACAĞIZ"

Enflasyon düştüğünde, aşağı yönlü ivme kazandıkça, piyasa öngörüleriyle hedeflerinin arasındaki farkın kapanacağına inandıklarını söyleyen Şimşek, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi fiyat istikrarına kavuşturacağız. Fiyat istikrarı demek, tek haneli ideal olarak düşük tek haneli enflasyon demek. Bu bütün vatandaşlarımızın şikayetinin çözümünün köklü bir şekilde sunulmasıdır. Eğer biz kalıcı olarak vatandaşımızın refahını artıracaksak bunu kalıcı bir şekilde enflasyonu kontrol altına alarak yapabiliriz.

"VERGİYİ ARTIRMAYACAĞIZ"

Şimşek, "Vergiyi artırmayacağız. Gelir vergisini artırmayacağız. Kurumlar vergisini artırmayacağız."

Bakan Şimşek, fiyat istikrarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Şimşek ayrıca enerjide Türkiye'nin dışa bağımlı olduğunu da anımsattı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.