Elektriğe zam mı geliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yıllık enflasyonu yüzde 69,8 olarak açıklaması, ekonomi gündemini hareketlendirdi

Elektriğe zam mı geliyor?
Yayınlanma:

Aylık enflasyon da yüzde 3.18 olarak duyuruldu. Bu verilerin ardından gözler, yıllık resmi hedef olarak belirlenen yüzde 36 oranına ulaşılıp ulaşılamayacağına çevrildi.

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, TÜİK'in bugünkü verilerine bakıldığında resmi hedefin tutturulması için yılın kalanında aylık ortalama enflasyonun yüzde 1,7'ye kadar düşmesi gerektiğine işaret etti. Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yüzde 36 olarak açıklanan resmi hedefe ulaşmak için "Resmi enflasyonun yılın kalanında aylık ortalama %1,7 olması gerekiyor" dedi.

Hakan Kara'nın bir diğer değerlendirmesi ise elektrik fiyatlarına beklenen zam konusunda oldu. Tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) ile elektrik fiyatları arasındaki ilişkinin grafiğini paylaşan Kara, "Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen Temmuz-Ağustos'ta yapılır" şeklinde konuştu.

Kara’nın paylaştığı grafikte, elektrik fiyatlarının normalde TÜFE ile paralel seyrettiği ancak Türkiye'nin seçim dönemine girdiği aylarda TÜFE’nin epey altında kaldığı görülüyor. Bu durum, elektrik fiyatlarına dair gelecek dönemdeki olası artışların sinyallerini veriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.