EPDK'dan akaryakıta "tek fiyat" kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında uygulanan farklı fiyatlandırma politikasına son verdi. EPDK'nın "8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

EPDK'dan akaryakıta "tek fiyat" kararı
Yayınlanma:

Kararla birlikte, farklılaştırılmış akaryakıtlar için artık fiyat farkı uygulanmayacak. Farklılaştırılmış akaryakıt satışlarında, tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilmesi uygulaması da sonlandırıldı.

EPDK'nın açıklamasında, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışlarına devam edebileceği, ancak akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıtlar için birden fazla fiyat uygulanmayacağı belirtildi. Kararın, tüketici nezdindeki belirsizlikleri ortadan kaldırmayı ve operasyonlarda kolaylık sağlamayı amaçladığı vurgulandı.

Yaklaşık 13 bin akaryakıt bayisiyle Türkiye'deki tüketicilerin ihtiyaçlarının en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılandığına dikkat çekilen açıklamada, Karar'ın 15 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtildi. EPDK, ayrıca petrol piyasası mevzuatına göre, dağıtıcı lisansı sahiplerinin belirli oranlarda akaryakıtların özelliklerini iyileştirebileceğini ve bu işlem için gerekli izinleri almaları gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.