GGYD'den Merkez Bankası çıkışı

GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu; bazı kamu bankaları ve BDDK’dan sonra Merkez Bankası’nın da İstanbul’a taşınması yönündeki kararı doğru bulmadıklarını söyledi. Allıoğlu, “Finans kuruluşlarının gidişi Ankara’nın büyük kaybı” dedi.

GGYD'den Merkez Bankası çıkışı
Yayınlanma:
Güncelleme:

GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu; bazı kamu bankaları ve BDDK’dan sonra Merkez Bankası’nın da İstanbul’a taşınması yönündeki kararı doğru bulmadıklarını söyledi. Allıoğlu, “Finans kuruluşlarının gidişi Ankara’nın büyük kaybı” dedi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan M.Nezih Allıoğlu, Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınması yönündeki çalışmaları üzüntüyle izlediklerini bildirdi. Daha önce de BDDK ve Halk Bankası gibi kamu bankalarının Ankara’dan İstanbul’a taşındığını anımsatan Allıoğlu, “Öteden beri finansal göçe karşıyız. Ankara’nın sanayide, turizmde ve daha pekçok alanda İstanbul’un arka bahçesi gibi görülmesini istemiyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN YÖNETİM MERKEZİYİZ

Ankara iş dünyasının temsilcileri olarak İstanbul’un finans merkezi yapılması yönündeki gayretlere “gıpta ettiklerini” vurgulayan Başkan Allıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul bir dünya şehri. Elbette daha büyük projelerin ve yatırımların olması doğal. Ancak Ankara da Türkiye’nin Başkenti, yönetim merkezi. En az İstanbul kadar yatırıma, projeye, ekonomisinin gelişmesine ihtiyacı var. İstanbul, finans merkezi yapılmaya çalışılırken, devletin en önemli finans kuruluşlarının Ankara’dan koparılması, adeta bir finansal göç yaşanması üzüntü verici. BDDK, SPK ve kamu bankalarından sonra bu kez de Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınacak olması, Ankara için büyük kayıp.”

BU GİDİŞLER ANKARA İÇİN BÜYÜK KAYIP

Finans kuruluşlarının göçünün Ankara ekonomisine zararının milyarlarca dolar olduğunu ancak sorunun sadece mali kayıp olmadığını bildiren Nezih Allıoğlu, şunları söyledi:

“Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kamunun finans kuruluşları, özellikle de Merkez Bankası, finans merkezlerinde değil, yönetim merkezlerinde yani başkenttedir. Bizde ise son birkaç yıl içinde neredeyse İstanbul’a taşınmayan kurum kalmadı. Şimdi de Merkez Bankası gidiyor. Bu gidişler Ankara’nın kent ekonomisine, Başkentliliğine, ulusal ve uluslararası arenada rekabet edebilirliğine gölge düşürmektedir. Siyasilerimizden STK temsilcilerimize, iş dünyamıza kadar Ankaralılık bilinci taşıyan her kişi ve kurum temsilcisini, Ankara’nın çıkarlarını korumak üzere tek ses olmaya davet ediyoruz”

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.