Marketten 100 liraya ne alınır?

Yumurta, peynir, süt, zeytin, yağ, şeker ve un gibi temel gıda maddelerinin fiyatları cep yakıyor. Peki, 100 liraya marketten ne alınır? İşte bu sorunun cevabı haberimizde.

Marketten 100 liraya ne alınır?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Son yıllarda gıda ürünlerine ardı ardına zam geldi. Yüksek enflasyon, üretim maliyetlerindeki artış birçok ürüne zam gelmesine neden oldu. Bu ürünlerin başında süt, yumurta, peynir, ekmek, yağ ve salça gibi temel gıda ürünleri geliyor.

mar2.jpganadolugazete.com. tr internet editörü, ünlü bir zincir markete gidip, fiyat araştırması yaptı. Yumurta, peynir, süt, zeytin, yağ, şeker ve un temel gıda ürünlerin fiyatlarını araştırıp "100 liraya marketten ne alabiliriz?" sorusuna yanıt aradık.

Yumurta, süt ve peynir gibi kahvaltının vazgeçilmez lezzetleri cep yakıyor. Yumurta 90 lira, süt 35-40 lira arasında, kefir 40-50 lira arasında, peynir ise 150-250 lira arasında değişim gösteriyor. Örneğin kaşar peyniri 232 lira, 350 gram koyun peyniri 120 lira. Peynirin çeşidine göre de fiyat değişiyor.

whatsapp-image-2024-05-06-at-16-30.jpg

5 kiloluk yağ 200 lira, 5 kilogramlık un 70 lira, bisküvi çeşitleri ise 10-30 lira arasında değişim gösteriyor. Marka değişikliğine göre ürünlerin fiyatı da değişiyor. Vatandaş marketten 100 liraya; ayran ya da kefir alabilir, bunun yanı sıra 2 kilogramlık un alabilir. Ya da sadece 1 koli yumurta ve bisküvi alabilir.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Ankara'da ekmeğe de zam gelmişti. 100 gramlık ekmek 10 liradan satışa sunuluyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.