Mehmet Şimşek'ten Nebati dönemine gönderme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun tek haneye düşürülmesini ekonomi programlarının temel hedefi olarak belirlediklerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Mehmet Şimşek'ten Nebati dönemine gönderme
Yayınlanma:

Fiyat istikrarının gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışının temel şartı olduğunu vurgulayan Şimşek, vergi politikalarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Şimşek, asgari ücretin vergi dışı bırakılması, gelir vergisi tarifesinde alt dilimdeki vergi oranının düşürülmesi, üst dilimdeki vergi oranının artırılması, kurumlar vergisi oranının yükseltilmesi gibi politikaların uygulandığını belirtti. Ayrıca, banka ve finans kurumları için daha yüksek vergi oranlarının belirlendiğini ifade etti. Vatandaşların alım gücünü artırmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayan Şimşek, ekonominin şeffaf, öngörülebilir ve kural bazlı politikalara dayalı olduğunu ve başarıyla uygulandığını söyledi.

Önceki bakan Nureddin Nebati döneminde ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir" politikası uygulanmış, bu politika enflasyonun kontrolden çıkmasına neden olmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.