MTV ödemeleri için son 3 gün

Yılın ilk MTV taksiti ve borç yapılandırmalarına ait taksit ödemeleri, sadece 3 gün sonra tamamlanacak.

MTV ödemeleri için son 3 gün
Yayınlanma:

MTV miktarları, en düşük 347 lira ve en yüksek 133 bin 572 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), kayıt ve tescil işlemleri gerçekleştirilen yerin vergi dairesi tarafından her yıl Ocak ayında tahakkuk ettirilir. MTV ödemeleri, Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki eşit taksitte yapılır.

Bu yılki MTV'nin birinci taksit ödeme dönemi, 3 gün içinde sona erecek, ve 31 Ocak'ta sona erecek.

MTV ödemeleri, Dijital Vergi Dairesi veya mobil uygulamalar üzerinden anlaşmalı bankalar aracılığıyla, banka kartı, kredi kartı, havale yöntemi veya yabancı bankalara ait kartlarla, ayrıca vergi dairesi vezneleri ile PTT şubelerinden gerçekleştirilebilir.

2024'e ait MTV miktarları, yüzde 58,46'lık bir değer artış oranına dayanarak hesaplandı. Buna göre, en düşük MTV miktarı 347 lira, en yüksek ise 133 bin 572 lira olacak. Bu tutarların yarısı olan birinci taksit ödemeleri, 31 Ocak tarihine kadar yapılmalıdır.

MTV'nin zamanında ödenmemesi durumunda, araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödemek zorunda kalabilirler.

Ayrıca, yapılandırma kapsamında 15. taksit ve 7440 sayılı yapılandırmada 8. taksit ödemeleri de ay sonuna kadar tamamlanmalıdır. 2023 dönemine ait KDV beyanı ve ödemesi için de son tarih 29 Ocak'tır.

Vergi takvimine göre, geri kazanım katılım payı, turizm payı beyanı ve ödemesi, haberleşme vergisi, dijital hizmet vergisi beyannamesinin verilmesi, yıllık harç ödemeleri ve 2024 yılında kullanılacak defterlerin ara tasdiki için de son tarih 31 Ocak olarak belirlenmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.