Engelli genç kızlar beyaz hayallerine kavuştu

Bursa Engelli Kadınlar Derneği, Bursa’da yaşayan ve en büyük hayali gelinlik giymek olan 9 genç kızı hayaline kavuşturdu.

Engelli genç kızlar beyaz hayallerine kavuştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bursa Engelli Kadınlar Derneği, Bursa’da yaşayan ve en büyük hayali gelinlik giymek olan 9 genç kızı hayaline kavuşturdu. Farklı yaş gruplarındaki genç kızlar ailelerinin katılımıyla gelinlik giyerek gelin oldu. 
Bursa Engelli Kadınlar Derneği (ENKANDER), Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla her sene düzenledikleri ‘Beyaz Hayaller’ projesini gerçekleştirdi. Dernek başkanı Canan Baygın bu sene böyle bir proje planlarının olmadığını fakat ailelerin ve engelli genç kızların yoğun talepleri ile 9 kişilik projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini belirterek, yapılan organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Osmangazi ilçesine bağlı Panayır Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda 10 engelli genç kız ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen temsili düğün töreninde renkli görüntüler ortaya çıktı. Düğünden önce duygularını ifade etmeye çalışan genç gelinler proje sayesinde hayallerine kavuştuklarını belirterek, mutluluklarını dile getirdi. Gelinlerden Nuray Yılmaz, “47 yaşındayım. En büyük hayalim gelin olmaktı. Bu hayalime ENKANDER sayesinde kavuşuyorum. Çok teşekkür ediyorum ve güzel bir gece geçireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Gelinlerden Sümeyye Cihangir’in annesi Nermin Cihangir kızlarının mutluluğu karşısında duygulu anlar yaşadı. Kızının en büyük hayalinin gerçekleştiğini ifade eden anne Cihangir, “Duygularımı anlatamam. İnanın kendimi şu an zor tutuyorum. Böyle bir organizasyon düzenledikleri için çok mutluyum. Kına gecemiz de çok güzel oldu. Biz istesek yapamazdık böyle bir şey. Allah hepsinden razı olsun. Kendisi konuşamıyor, izah edemiyor ama çığlıkları ile mutluluğunu dile getirmeye çalışıyor” dedi.
Dernek başkanı Canan Baygın projenin devam edeceğini, çok yoğun bir ilgi olduğunu ve genç kızları hayallerine kavuşturdukları için son derece mutlu olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Bu yıl bu organizasyonu gerçekleştirmeyi düşünmüyorduk. Ama çok yoğun bir talep oldu. Aileler ve kızlardan çok yoğun bir istek oldu. Şimdiye kadar toplam 43 gelinimize gelinlik giydirdik. Bu organizasyon aslında biraz da beyaz hayallerine kavuşturmak için uğraşıyoruz. 25 aileden eleme yaparak 9 gelinimizi bu yıl beyaz hayallerine kavuşturduk. İnşallah bunun devamı da gelecek çünkü çok yoğun ilgi var. Ailelerimizin mutluluğunu gördükçe biz daha çok seviniyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.