Erdoğan: 'Kritik kararlar alacağımızı düşünüyorum'

Rusya’nın Soçi kentinde Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin katıldığı üçlü Suriye zirvesi başladı.

Erdoğan: 'Kritik kararlar alacağımızı düşünüyorum'
Yayınlanma:
Güncelleme:

Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin katılımıyla gerçekleştirilen üçlü zirvede liderler Sanatoryum Rus’ta biraraya geldi. Zirvede Suriye'de siyasi çözümün sağlanması ve şiddetin azaltılması için adımlar atılacak. Terör örgütleriyle mücadele ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması gibi başlıklar ele alınacak. Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin katılımıyla gerçekleştirilen üçlü zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Ruhani daha sonra akşam yemeğinde bir araya gelecek. Putin'in davetlisi olarak özel uçak TUR ile saat 13.15'te Rusya'nın Soçi kentine gelen Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eşlik ediyor.

Erdoğan: 'Bugün kritik kararlar alınacağını düşünüyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen üçlü zirvede açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bugünkü zirveye güzel bir hazırlık yaptık. Gerek dışişleri bakanlarımızın yaptıkları hazırlıklar, genelkurmay başkanlarımızın yaptıkları hazırlıklar bu zirvenin çok daha neticeye yönelik olduğunun ifadesidir. Bugün buradan çok daha farklı bir şekilde ayrılırız. Bugün burada çok daha kritik kararlar alacağımızı inanıyorum" ifadelerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Soçi kentinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımlarıyla gerçekleşecek zirve için Rusya’nın Soçi kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ikili görüşmenin ardından Suriye konulu üçlü zirveye geçti.

"SOÇİ'DE ÖNEMLİ BİR KARAR AÇIKLANACAK"

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, zirveye ilişkin yaptığı açıklamada, "Soçi'de önemli bir karar açıklanacak." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.