İhsan Akça

İhsan Akça

Ey Amerika senden başka ne beklenir

Ey Amerika senden başka ne beklenir

Amerika Birleşik Devletleri sen kendini dünyanın jandarması sayıyorsun. Bu jandarmalığını dünyada yaşayan diğer devletleri işgal etmekte, yer altı yer üstü kaynaklarını sömürmekte kullanacağına, bir günde mağdur devletlerin elinden tutup onlara yardım etmeye çalışsan olmaz mı? Sen zaten o mağdur devletleri bilmezsin ki. Senin tek bildiğin sömürücülüktür. İşte Türkiye cumhuriyeti devletiyle senin ve senin gibi düşünen Avrupa devletleri ile arasındaki fark Türkiye cumhuriyeti hiçbir zaman sömürmeyi düşünmez. Daima mağdurun yanında olur. Onların insanlığa yakışır yaşaması için uğraşır yardımcı olur bu yaptıklarından hiçbir karşılık beklemez.

Amerika birleşik devletleri başkanı senin bütün amacın huzursuzluk çıkarmak mı? Sen demokrasiden bahsedersin yaptıklarının hiç birinde demokrasi yoktur. İsrail devletiyle Filistin arasında barış çabaları sürerken birleşmiş milletler bununla uğraşırken üç dinin temsil edildiği Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma çabasına niçin girdin. Girersin çünkü seçim vaatlerin içinde Yahudi lobisine verdiğin söz var. Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma. O sözünü yerine getiriyorsun sözünün eri erkek adammışsın senin insanlığa saygın olmadığı gibi kutsal dinlere de saygın yokmuş. Bunu da bütün dünya ya öğretmiş oldun.

Kudüs meselesi yalnız Türkiye cumhuriyeti milletinin sorunu değildir. Başta bütün İslam âleminin ve dünya milletlerinin sorunudur. Dünya bu yanlışın karşısına dikilmelidir. Böylece Bay Trump’ta haddini bilmeye davet edilmelidir.  Ya değilse her aklına geleni uygulayarak dünyanın huzurunu kaçırmaya hakkı olmadığını anlamak zorunda olur ki buna mecburdur. Senin bütün amacın dünyanın dengesini kendi lehine mi çevirmek Sayın Trump sen kendi makamını bile meşrulaştıramadın bugüne kadar senden önceki başkanların makamları böyle eleştirilmemişti. Sen bunları kapatabilmek için mi Kudüs ile uğraşmayı ele aldır. Gündem mi değiştirmek istiyorsun. Senin niyetin hep kan akıtmak mı? Eğer buysa masum yer ve insanlarla uğraşacağına sana ve devletine açıkça rest çeken Kuzey Kore’yle uğraş. Onlarla restleş görelim senin efeliğini. Bunu yapamazsın ama masum insanların yüce dinlerin merkezi Kudüs ile uğraşır oranın huzurunu kaçırırsın. Çünkü karşında senin ve yamağın İsrail’in, silahının karşısında elinde yalnız taşı ve onu attığı sopa olan milleti karşına alırsın. Ama bunu sana bu dünya devletleri hesap sorup vazgeçiremezlerse yazıklar olsun dünyanın senin dışındaki devletlerine.

Bu günlerde biliyorsunuz başbakanımız Güney Kore’de orada sıcak bir dostlukla karşılanıyor. Bunun sebebi 1954’lü yıllarda Kuzey Kore ile Güney Kore savaşlarında Türk askerinin Güney Kore adına savaşmasıydı. Bunu beyan eden Güney Kore başbakanı bugünkü bağımsızlığımızı Türk gençlerine borçluyuz diyor ya Yahudiler İspanya tarafından dedeleri denize dökülürken onları kurtaran Osmanlıyı ve onların torunlarını nasıl unutuyorlar. Bu gün İslam âleminin kutsal yeri Kudüs’e karşı nankörlük ediyorlar bunun Türk milletini ne kadar inciteceğini hiç mi düşünemiyorlar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi