Facebook kullanıcıları tehdit altında, hesaplar ele geçirildi!

Facebook tarihindeki en büyük siber saldırıyı yaşadı. 30 milyon kullanıcının hesapları ele geçirildi.

Facebook kullanıcıları tehdit altında, hesaplar ele geçirildi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Facebook tarihindeki en büyük siber saldırıyı yaşadı. 30 milyon kullanıcının hesapları ele geçirildi.

FACEBOOK TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK SİBER SALDIRIYI YAŞADI

Facebook, tarihindeki en büyük siber saldırıyı yaşadığını açıklayarak, hackerların yaklaşık 30 milyon kullanıcısının telefon ve e-posta bilgilerini çaldığını duyurdu. 

30 MİLYON KULLANICININ TELEFON VE E-POSTA ADRESLERİNE ULAŞILDI

2682177.jpg

Facebook'un yaptığı açıklamaya göre şirket tarihindeki en büyük siber saldırı yaşadı. Yapılan açıklamada, sistemde bulunan bir güvenlik açığından faydalanan hackerların yaklaşık 30 milyon Facebook kullanıcısının telefon numarası ve e-posta adreslerine ulaştığı belirtildi. 

Saldırganlar, 14 milyon kullanıcının ise nerede yaşadıkları, ilişki durumları ve inançlarının ne olduğuna dair bilgiye erişti. Saldırıya uğrayan 1 milyon kişinin ise bilgilerine ulaşılamadığı belirtildi.

Facebook firmasına ait Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus, ödemeler ve reklam hesaplarının saldırıdan etkilenmediği aktarılan açıklamada, “Şu anda biliyoruz ki bizim düşündüğümüzden daha az insan etkilendi” ifadeleri yer aldı.

30 MİLYON KULLANICIYA MESAJ YOLLANACAK

2682178.jpg

Facebook, önümüzdeki günlerde saldırıdan etkilenen 30 milyon kullanıcısına mesaj yollayacağını duyurdu. Şirket, FBI, Federal Ticaret Komisyonu ve İrlanda Veri Koruma Komisyonu ile iş birliği içerisinde olduklarını ve kullanıcı veri güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu bildirdi.

İrlanda Veri Hakları Kurumu ise, “Facebook`un bugünkü duyurusu milyonlarca Facebook kullanıcısının kişisel verilerinin saldırının failleri tarafından alındığını doğrulandığını gösteriyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Saldırıyı kimin neden yaptığı ve hangi ülke ve kişileri hedef aldığı bilinmiyor.

 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.