Festival hazırlıkları başladı

Ankara’yı festival heyecanı sardı. Ankara Ticaret Odası Ankara Marka Festivali’ni üçüncü kez Ankaralılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Festival hazırlıkları başladı
Yayınlanma:

HABER FOTOĞRAF

ORHUN YILDIZ

Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Marka Festivali’ni üçüncü kez Başkentlilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Festival, 13-14-15 Aralık tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleştirilecek. ATO Reklam, Marka ve Pazar Geliştirme Komisyonu’nun organizasyonunda gerçekleştirilecek Ankara Marka Festivali’nin hazırlık toplantıları başladı. Toplantıların ilki Ankara’daki üniversitelerin akademisyenleri ile ATO’da öğle yemeği eşliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya ODTÜ, Hacettepe, Ankara, Gazi, Bilkent, TOBB, Başkent, Atılım ve Çankaya Üniversitesi’nden akademisyenler katıldı.

TÜRKİYE EKONOMİSİ MARKALARI İLE ZENGİNLEŞECEK

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara Marka Festivali’nin hem Ankara’nın hem de Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından çok önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, “Şunu iyi bilmeliyiz ki Türkiye ekonomisi markaları ile zenginleşecek. Fason üretimin yerini markanın katma değeri almak zorunda. Markalarımız dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefimizin kilometre taşları” diye konuştu.

MARKALAŞMA REKABETİN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN

Rekabetin en önemli unsurlarından birinin markalaşma olduğuna dikkati çeken Baran, ABD, Japonya, Güney Kore, Almanya, İngiltere gibi büyük ekonomilerin, küresel markaları ile ekonomilerini geliştirdiklerini kaydetti. Baran, şunları söyledi, “Bizim de bunu yapacak altyapımız, potansiyelimiz var. Festivalin bu konuda çok önemli bir görev üstlendiğini düşünüyorum. Biz şehrimize, şirketlerimize, üyelerimize, gençlerimize markalaşma konusunda vizyon oluşturmak istiyoruz. Bunu yaparken dünyanın yönünü de festival programına taşıyoruz” dedi. Başkan Baran, akademisyenlerden festival için desteklerini istedi.

YENİ YOLLAR, YENİ YÖNLER, YENİ YÖNTEMLER

ATO Reklam, Marka ve Pazar Geliştirme Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu da konuşmasında Marka Festivali’ni sadece marka platformu olarak değil, bilim, sanat, yaşam platformu olarak konumlandırdıklarını belirtti. Festivalin geniş kitlelerin ilgisini çektiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, “İçeriğimiz mesleki gelişime, gençlere ilham vermeye, önlerini açmaya, yol göstermeye uygun olarak tasarlandığı kadar, iş adamından ev kadınlarına kadar uzanan bir yelpaze sunmaktadır” diye konuştu. Festivalin temasının “Yeni Yollar, Yeni Yönler, Yeni Yöntemler” olduğunu açıklayan Hacıosmanoğlu, hedeflerinin Ankara Marka Festivali’nin Türkiye’nin en önemli marka arenası algısını pekiştirmek olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.