Gacer ekmeği obeziteye karşı! Yurt dışından talep patlaması var!

Trabzon ekmeğine rakip olan gacer ekmeği, obezitenin bir numaralı düşmanı. Gacer, ekmeğinin yanı sıra çorba, dolma, pilav gibi 7 çeşit yemeği de yapılıyor.

Gacer ekmeği obeziteye karşı! Yurt dışından talep patlaması var!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Proteini yüksek ve lezzetli. Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sancar Bulut, ekmeğin sağlık açısından faydalı olduğuna dikkat çekti. Gacerin kılçıklı yabani bir bitki olduğunu söyledi.

Üretiminde zorluk var. Bu nedenle az üretiliyor. Amacımız üreticilerimizi cesaretlendirmek. Bölgede yazlık buğday ekmeği olarak da adlandırılıyor. Proteini yüksek ve lezzetli besleyici bir ekmek. GDO tartışmalarının yapıldığı bir ortamda alternatif olarak pirinç ve bulgurun yerine de kullanılabilir. Pirinç ve buğdayla yapılan tüm yemekler gacerle de yapılabilir."

'TRABZON EKMEĞİNE RAKİP’

Ülkemizde nüfusun yüzde 35’inin obezite tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Bulut Gacer Ekmeğinin bu alanda önemli bir alternatif olduğunu söyledi. Ekmeğin 15 günlük dayanıklılık süresi olduğunu da ifade eden Bulut, üretiminin artışı ile birlikte Trabzon ekmeğine de bu alanda rakip olacağını belirtti. Bu sırada araya giren Develi Belediye Başkanı Recep Özkan ise "Bizim ekmeğimiz Trabzon ekmeğinden daha lezzetli" diye konuştu.

'YURT DIŞINDAN TALEP ÇOK AMA KARŞILAYAMIYORUZ'

Develi’de gacer üreticisi çiftçi Doğan Özdemir ise İngiltere, Hollanda ve Almanya’dan kendilerine gacer ekmeği konusunda yoğun talebin olduğunu, ancak üretim az olduğu için talebi karşılayamadıklarını söyledi. Özdemir, "Ekmeğinin yanı sıra çorba, dolma, pilav gibi 7 çeşit yemeği de yapılıyor. Aynı zamanda böreği ve helvası da var. Çok lezzetli ve sağlıklı bir ürün. Ancak bölgede üretici olarak sınırlı sayıdayız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.