Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Gençler başaramadı

Gençler başaramadı

Spor Toto Süper Ligin 31. Haftası geride kalırken Gençlerbirliği zorlu Sivas deplasmanına konuk oldu. Demir Grup Sivasspor karşısında ligde kalma yolunda büyük bir mücadele veren kırmızı siyahlılar ne yazık ki bu isteğine kavuşamadı.

30 Puanla 17. Sırada geldiği Sivas’tan yine aynı puanla dönerek düşme bölgesinin bir basamak bile üstüne çıkamadı. Yani anlayacağınız olduğu yerde kaldı Gençlerbirliği ve böyle giderse son üç haftaya girilirken düşecek gibi görünüyor.

Çünkü lig bitmek üzere ve düşme potasında olan bütün takımlar artık can derdinde olduğundan kolay kolay puan kaybetmek istemediğinden artık puan aslanın midesinden aşağı inmiş durumda. Bunu nasıl oradan alır çıkarırlar bilmiyorum fakat şu var ki Gençlerbirliği artık düşmek üzere.

Demir Grup Sivasspor karşısında ortaya koyduğu futbolla bu tezimizi de doğrular nitelikte bir futbol vardı Cumartesi günü sahada. Ne bir ciddi gol pozisyonu ne de ciddi bir atak gördük Gençlerbirliği’nden ne yazık ki. Hal böyle olunca söyleyecek fazla sözde kalmıyor.

Çünkü Gençlerbirliği takımının kadro kalitesi bu olduğundan fazla eleştiri yapmanın da anlamı yok sanırım. Yönetim kurulu bunları bile bile bu kadroyu kurmuştu sezon başında fakat işler hiç istediği gitmedi yönetimin önce Ümit Özat’la lige başlayıp sonra onu gönderip Mesut Bakkal’ı göreve getirip, sonra onu gönderip yerine tekrar Ümit Özat’ı getirerek ilginç bir uygulamaya imza attı.

Belki de doğrusu buydu bunu bilmemiz zor. Çünkü takım sezona Ümit Özat’la başlamıştı onunla tamamlansın denildi fakat hiç bekledikleri gibi olmadı. 10 maç üst üste kaybetmeyerek başarılı bir grafik çizen kırmızı siyahlılar daha sonra kazanmayı unuttu ve ligin dibine demir atmış durumda ve düşme adaylarının başında geliyor. Yazık koskoca bir camia bu duruma düşmemeliydi.

Artık umutlar son üç haftada fakat işler hiç kolay değil. Çünkü kırmızı siyahlı ekibin oynayacağı ilk maç yine kendisi gibi düşme potasında bulunan Antalyaspor ile olacak. Bir sonraki hafta deplasmanda Kasımpaşa ve ligi Bursaspor maçıyla tamamlayacak Gençlerbirliği bakalım neler olacak son üç haftada. İnşallah bizleri yanıltır ve ligde kalırlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi