Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Gençlerbirliği avantajlı dönebilir mi?

Gençlerbirliği avantajlı dönebilir mi?

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek final maçları bugün başlıyor. Ankara temsilcisi Gençlerbirliği İstanbul semalarında Beşiktaş karşısında uçmak için hazır. Fakat bu uçuş nasıl olur onu kestirmek güç. İnşallah uçayım derken çakılmaz temennim budur.

Süper Ligin ilk yarısını düşme potasında bitirin ikinci yarının başlamasıyla birlikte çıkışa geçip iki maçını üst üste kazanarak morallenen Gençlerbirliği kupa maçı için hazırlıklarını tamamladı ve İstanbul yollarına düştü.

Beşiktaş karşısında ikinci maç için avantajlı bir skor arayan kırmızı siyahlıların işi çok zor. Eğer iyi savunma yapıp iyi mücadele etmezlerse Beşiktaş farklı kazanarak Gençlerbirliği’ni eli boş gönderebilir. Çünkü siyah beyazlıların öyle bir hücum hattı varki anında sizi beşlik yapar farkına varamazsınız.

Gençlerbirliği ligde oynadığı maçta Beşiktaş’ı 2-1 yenmişti. Fakat o maçta Beşiktaş 10 kişi mücadele etmiş ve adeta tek kale maç oynanmış kırmızı siyahlılar şansının yardımı ve Beşiktaşlı futbolcuların beceriksizliği nedeniyle galip gelmişti. Şimdi durum değişti Beşiktaş istim üstünde ve formda, birde maç İstanbul Vodafone Park’ta oynanacak.

Kırmızı siyahlı ekibin işi hiç kolay değil. Başta çok iyi mücadele etmek zorunda, sonra da yakaladığı pozisyonları golle sonuçlandırmak zorunda yoksa ikinci maç öncesi hüsrana uğrar. Ümit Özat sanırım bu maçı düşünerek gerekli tedbirleri almıştır ve takımını ona göre hazırlamıştır.

Kupa maçları her zaman sürprizlere açıktır. Güçlü birçok takım sahasında hiç ummadığı sonuçları alır ve kupadan elenir. Gençlerbirliği kupa geleneği olan bir takımdır ve bu tür maçları oynamaya alışkındır. Ben iyi bir sonuçla oradan döneceklerine inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi