Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Gençlerbirliği sürpriz yapabilir

Gençlerbirliği sürpriz yapabilir

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’nun 23. haftası Galatasaray ile Bursaspar arasındaki maçla başladı.

Ankara’nın iki temsilcisi Gençlerbirliği ve Osmanlıspor bu hafta birbirinden zorlu iki maça daha çıkacak. Özellikle Osmanlıspor’un evinde oynayacağı Antalyaspor maçı iki takım adına da ligde kalmak yolunda büyük önem taşıyor ve büyük bir çekişmeye sahne olmaya aday. Mor sarılılar bu maçı kazanarak alt sıralardan kurtulmak için varını yoğunu ortaya koyacak.

Gençlerbirliği haftanın kapanış maçında şampiyonluk adaylarından Medipol Başakşehir ile İstanbul’da karşı karşıya gelecek. Kırmızı siyahlıların bu maçtan puan veya puanlar alması sürpriz olmayacaktır. Çünkü Gençlerbirliği ikinci yarıya fırtına gibi girip 3 galibiyet 2 beraberlikle ligin alt sıralarından hızlı kurtulma yolunda önemli bir atmış durumda.

Yarın saat 13’te Osmanlı Stadı’nda Antalyaspor’u konuk edecek olan Osmanlıspor için bu anlamda maç bir kat daha fazla önem kazanıyor çünkü mor sarılıların şiddetle puana ihtiyacı var ve kazanmaktan başka çaresi yok. Eğer mor sarılılar bu maçı da kaybederse ligden düşme yolunda bir adım daha atmış olacaktır ki bunu bir Ankaralı olarak istemem.

Geçen hafta Demir Grup Sivasspor karşısında ortaya koyduğu futbolla beğeni toplayan ve maçı bırakmayan Osmanlıspor uzatma dakikalarında alabileceği bir puanı Sivas’ta bırakmıştı. Şimdi sırada Antalyaspor var ve kazanmaktan başka bir yol yok. Ya kazanacaklar ya kazanacaklar. Osmanlıspor’un evindeki bu maçtan puanla ayrılmaması için hiç bir neden yok. Çünkü bunu geçen hafta Sivas’ta neredeyse puanla dönerek gösterecekti.

Gençlerbirliği’ne gelince şampiyonluğun güçlü adaylarından Medipol Başakşehir ile deplasmanda karşı karşıya gelecek işi hiç kolay değil. Zorlu mücadele büyük çekişmeye sahne olacak bunu şimdiden söylemekte fayda var. Çünkü iki takımda açık futbol oynamayı seven takımlar olduğu için bol gollü bir maç bizi bekliyor kanımca.

Gençlerbirliği yine savunmasını iyi yaparsa mücadeleden rahatlıkla puanla ayrılır. Fakat işi hiç kolay değil. Fakat ben buradan bir sürpriz bekliyorum. Başakşehir ortaya koyduğu futbolla liderliği ne kadar hak ettiğini taraflı tarafsız herkese göstermiş durumda.

Her iki takımımızın da maçları zorlu fakat biz onlara güveniyoruz ikisi de başaracaktır diye umutlu olmak istiyorum. Çünkü ligin boyu artık gittikçe kısalıyor ve maçlar daha da zorlaşıyor. Takımlarımız kendi ayarındaki rakiplerini yenerse ligde kalırlar ve sıkıntı yaşamazlar. Aksi takdirde ligin sonunda hüsran yaşarlar benden söylemesi.

İki takımımıza da başarılar diliyor onların galibiyetini sizlerle paylaşmak üzere iyi hafta sonları diliyorum. İnşallah iki takımımızın da galibiyetini buradan size keyifle yazar ve anlatırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi