Girişimcilerin önü açılıyor

“Tech Ankara Proje Pazarı 2017”nin açılışı Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda (Congresium) yapıldı.

Girişimcilerin önü açılıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Açılış kurdelesini kesen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve AB-Türkiye Delegasyonu Ekonomi ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot eşlik etti. Açılışın ardından heyet birlikte projeleri inceledi.

Yüksek katma değerli ürünler üretmek için girişimcilik, Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Bunu sağladığımızda rekabet gücümüz, üretimimiz, dünya ekonomisi ve ticaretindeki payımız daha da artacaktır. Orta Vadeli Program’da istihdamın geliştirilmesi, iş gücünün niteliğinin artırılması, eğitimin kalitesinin daha da yükseltilmesi konularında önemli tedbirler aldık. Türkiye’nin çok daha güçlü olması, işsizlik oranını aşağı çekmesi ve dünya ekonomisinden daha fazla pay alması için rekabet gücünü artırmalı. Rekabet gücünü en hızlı nasıl arttırabiliriz? Mevcut işletmelerimizin süratle dijitalleşmesi lazım. Girişimcilik, Ar-Ge ve yenilik ekosistemimizi geliştirmek gerekiyor ki yüksek katma değerli ürünler üretebilelim. Bunu sağladığımızda rekabet gücümüz, üretimimiz, dünya ekonomisi ve ticaretindeki payımız daha da artacaktır” diye konuştu.

Açılışta söz alan Ankara Valisi Ercan Topaca, “Girişimcilik ve yeni teknolojilerin geliştirilmesi noktasında Ankara’da güzel işlere imza atıldı. Sanayi bölgelerinin de söz konusu gelişmelere katkı sağladı. Genç girişimcilere yol açmak adına Ankara Kalkınma Ajansı ile her türlü ortak çalışmaya hazırız. Gençlerin daha iyi bir gelecek kurmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan ATO Başkanı Baran, “Genç nüfusun istihdamının artırılması için yeni projelerin desteklenmesi gerekiyor. Dünya ekonomisinde pastadan pay almak için yerli ve milli üretim desteklenmeli. Mesleki eğitime ağırlık verilmeli. Yaşam boyu eğitim de ihmal edilmemeli” dedi.

Konuşmaların ardından TechAnkara Proje Pazarı 2017 finalistlerine ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.