Eyüp Kara

Eyüp Kara

Gözümüz teknoloji gördü

Gözümüz teknoloji gördü

Öyle güzel bir ülkeyiz, öyle güzel bir milletiz ki neresinden tutsak elimizde kalıyor. Bazen düşünüyorum ağlasak mı gülsek mi diye ama bir yol bulamıyorum, neresine güleyim, neresinden tutayım diye.

Hatırlarsınız geçen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da büyük bir şenlik eşliğinde CHP'nin vizyon toplantısına katıldı, katılmasına da yankıları devam ediyor böyle giderse daha çok konuşulacak.

CHP, geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlenen “İkinci Yüzyıla Çağrı” programıyla vizyonlarını duyurdu. Programının açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 70 kişilik yeni bir ekip kurduğunu ve başdanışmanının bir dönem Almanya Başbakanı Angela Merkel başta olmak birçok ülkede danışmanlık yapan Jeremy Rifkin olduğunu açıkladı.

Buraya kadar her şey normal ve doğal akışında seyrediyor ki tam da sıra başdanışman Jeremy Rifkin’in sahneye çıkma sırası geldi. Aman Allah’ım o da ne… Biz adamı canlı canlı dinleyeceğiz derken adam telekonferansla programı katıldı ve Türkiye’ye nasıl hizmetler yapacağını, nasıl Türkiye’yi uçuracağını falan söyledi. Tabi yersen…

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Jeremy Rifkin ile Daron Acemoğlu’nun toplantıya Amerika’dan canlı bağlantı ile katılmasıyla ilgili gelen tepkilere yanıt verdi. Bu canlı bağlantı olayı dallanıp budaklandı ve budaklanmaya devam ediyor.

Hal böyle olunca Kılıçdaroğlu bir televizyon kanalının canlı yayına konuk olup soruları yanıtladı. Kendisine doğal olarak bu canlı bağlantılar soruldu. Jeremy Rifkin'in Zoom bağlantısıyla CHP'nin İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısına katılımını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı, “Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün. Allah aşkına teknolojiyi bir görsün millet. Oturduğum yerden Amerika'yı izliyorum. Bilinçli bir tercihti” diyerek teknolojinin henüz ülkemize gelmediğine de şahit olduk.

Ne de olsa bizim ülkemiz teknoloji yüzyıl geriden takip ediyor kendisine hak veriyorum. Sayın Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında açık açık itiraf ediyor ve diyor ki, “Bir de şu var, bunların hepsi para. Gelmesi, güzel bir otelde kalması vs. Bu insanlar gönüllü olarak bize katkı veriyorlar, bunlar partinin elemanı değil. Teknolojinin bize sağladığı imkanların herkes farkına varmalı. Teknolojinin ne olduğunu ve insanlara hangi olanakları sağladığını insanların bilmesi lazım” dedi.

Aynen böyle insanlar teknoloji nedir görsün, insanlara nasıl olanaklar sağlıyor hep birlikte teknolojiden istifade edelim demek istiyor. Haklı ne diyeyim hem de yerden göğe kadar haklı. Teknolojinin bizim ülkemizin nesine gerek, bizim teknoloji ile ne işimiz olur.

Düşünün pandemi oldu öğrenciler uzaktan online ders yapmadı, insanlar işlerine uzaktan bağlanıp çalışmadı, aileler sosyal medyadan gruplar kurarak birbirleri ile görüntülü konuşmadı ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok lider birçok programı online olarak katılmadı. Durum böyle olunca Sayın Kılıçdaroğlu çok haklı teknoloji bize henüz gelmedi.

Benim anlamadığım şurası; Madem her şey online olabiliyordu da sen neden İngiltere’nin Başkenti Londra’ya temiz para aramak için gittin. O paraları aramak içinde online görüşseydin ya! Türkiye’ye “TEMİZ PARA” verecek olan şirketler neden sizinle online olarak görüşmedi?

Madem öyle Almanya ya neden gittin oradaki işadamları, danışmanlarla online görüşmedin diye sormazlar mı? Madem her şey online oluyor da neden adamların ayağına kadar gittin diye sorsam ne diyeceksiniz merak ediyorum?

Dedim ya Sayın Kılıçdaroğlu sayesinde “TEKNOLOJİ İLE TANIŞTIM” kendisine çok teşekkür ediyorum yoksa bizler hala cahil, hala internetin faydalarından yararlanamıyor olabilirdik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi