Güçlü Kadınlar Sincan’da buluştu

Sincan 71 Kırıkkaleliler Sosyal Yardımlaşma Derneği Kadınlar Kolu Başkanlığı’nın organize ettiği “Güçlü Kadınlar Bir Arada” kahvaltılı sohbet ve tanışma toplantısı Sincan Kültür Evi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

Güçlü Kadınlar Sincan’da buluştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

GÜLAY ERTUNÇ

Ankara’daki Kırıkkaleliler farklı etkinlikler bir araya gelmeye ve hasret gidermeye devam ediyor. Bunun son örneği Sincan 71 Kırıkkaleliler Sosyal Yardımlaşma Derneği Kadınlar Kolu Başkanlığı’nın organize ettiği “Güçlü Kadınlar Bir Arada” kahvaltılı sohbet ve tanışma toplantısı Sincan Kültür Evi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

Sincan 71 Kırıkkaleliler Sosyal Yardımlaşma Derneği Kadınlar Kolu Başkanı Serpil Yıldırım “Güçlü kadınlar olarak bölünen değil bütünleşen, dağılan değil bir arada olan, ayrı duran değil, dayanışan kadınlarla bir arada olmamızı arzu ediyorum. Artık kadınlarımız her zamankinden daha güçlü ve ülkemizin yönetimi ve geleceğinde daha fazla söz sahibidir” dedi.

BÜYÜK KATILIM OLDU

Büyük katılımın olduğu kahvaltılı sohbet toplantısına eski AK Parti Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya, Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Abdullah Polat, Sincan 71 Kırıkkaleliler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Talu ve Kadın Kolları Başkanı Serpil Yıldırım, Kırıkkaleliler Vakfı Genel Sekreteri Rahime Güneşli Bozdoğan, Sosyolog Özlem Bozdoğan, Memur-Sen Engelli Komisyon Başkanı Resul Partici, üç büyük siyasi parti AK Parti, MHP ve CHP Kadın Kolları Başkanları, Kırıkkaleliler Vakfı Kadın Kolları Başkanı Saime Gökkaya olmak üzere Ankara’da yaşayan çok sayıda Kırıkkaleli katıldı.

sincan-kirikkaleliler-serpil-yildirim-004.jpg

BİRLİĞİMİZ HİÇ BOZULMASIN

Toplantıda söz alan Sincan 71 Kırıkkaleliler Sosyal Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Başkanı Serpil Yıldırım davete katılan misafirlere teşekkür ederek kısa bir konuşma yaptı. Yıldırım konuşmasında şunları söyledi, “Devletimizin ve güçlü kadınlarımızın en üst yöneticileri olan sizlerle bu kahvaltı sofrasında bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Cenab-ı Allah’tan birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmesini diliyorum. Güçlü kadınlar olarak bölünen değil bütünleşen, dağılan değil bir arada olan, ayrı duran değil, dayanışan kadınlarla bir arada olmamızı arzu ediyorum. Artık kadınlarımız her zamankinden daha güçlü ve ülkemizin yönetimi ve geleceğinde daha fazla söz sahibidir. Geldiğiniz için herkese çok teşekkür ederim” dedi.

sincan-kirikkaleliler-cemal-sertkaya.jpg

SERTKAYA: ANKARA’DAKİ SAYIMIZ 200 BİNİN ÜZERİNDE

Başkan Serpil Yıldırım ardından kürsüye gelen Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya da konuşmasında “Biz her zaman Kırıkkaleliler olarak, kadınların güçlü kadınlar olarak bir arada bulunması bize şevk ve azim gayreti sunmaktadır. Kadın kollarımız bu kadar katılımcı toplayarak düzenlediği bu toplantı için kendilerini tebrik ediyorum. Ankara’da yaşayan Kırıkkalelilerin toplam sayısı TÜİK raporlarına göre 200.000 üzerinde olduğu söyleniyor. Ankara’da yaşayan Kırıkkaleliler olarak her ilçemizin ve köyümüzün derneği olmalıdır, Biz bugüne kadar bütün derneklerimize destek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Federasyon olarak derneklerimizle güçlüyüz. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun” diyerek konuşmasına son verdi.

sincan-kirikkaleliler-kemal-albayrak-001.jpg

KADINLARIN OLDUĞU YERDE EDEP VARDIR

Toplantıya katılan 20 ve 21. dönem AK Parti Kırıkkale Milletvekili yapan Kemal Albayrak’ta kısa bir konuşma yaptı. Albayrak konuşmasında, “Serpil hanım bu toplantıya çağırdığı zaman kadının olduğu yerde edep vardır, ahlak vardır, eğitim vardır, vatan sevgisi vardır her şey vardır. Kadın insanlık tarihinin her döneminde vardır ve çile çekmiştir. Mesela peygamber efendimizin veda hutbesinde kadının erkek üzerinde erkeğin kadın üzerinde hakkı vardır. Kadın iki şeyde eşini dinlemez. Birincisi ilim öğrenmek istediği zaman, ikincisi ise vatanın tehlikeye düştüğü seferberlik anıdır. Kadınlarımız her şeyi sorgulayarak öğrensin, vatanına ve milletine saygılı evlatlar yetiştirsin. Bu kadar çoğunluğu topladığı Kadın Kollarımıza teşekkür eder her zaman desteklediğimi belirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

sincan-kirikkaleliler-abdullah-polat.jpg

KADINLARIMIZI ARTIK DAHA AKTİF GÖRÜYORUZ

Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Abdullah Polat’ta, “Anadolu’nun en büyük eksiği kadınlarımızın geri planda olmasıydı. Ama şükürler olsun son yıllarda kadınlarımızı sivil toplum örgütlerinde daha aktif ve heyecanlı görüyoruz. İlk defa Sincan kadın kollarını aktif hale getirdik. Kadınlarımız olmadığı sürece bizler gövde olarak kalırız. Köksüzde gövde olmayacağına göre her zaman kadınlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Başta Serpil hanım olmak üzere burada emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarak birliğimiz daim olsun” dedi.

sincan-kirikkaleliler2.jpg

Toplantı sonunda Kemal Albayrak, yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Sincan 71 Kırıkkaleliler Sosyal Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Başkanı Serpil Yıldırım’a teşekkür plaketi vererek başarılarının devamını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.