'10 Mayıs'ta okullar tatil' iddialarına MEB'den net yanıt!

Eğitim camiasında artan şiddet olaylarına karşı tepkiler yükseliyor. İstanbul'da bir okul müdürünün silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, öğretmenlerin iş bırakma eylemi çağrıları yapıldı. Çağrıların ardından öğrenciler ''10 Mayıs'ta okullar tatil mi?'' sorusunu merak etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığından net yanıt geldi.

'10 Mayıs'ta okullar tatil' iddialarına MEB'den net yanıt!
Yayınlanma:

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yarın ülke genelindeki okullarda bir günlük iş bırakma eylemi düzenleneceğini duyurdu. Sendikalardan gelen bu çağrıya geniş katılım bekleniyor.

Ancak, eylem çağrısının ardından ortaya çıkan "yarın (10 Mayıs) okullar tatil oldu" iddialarına Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri yalanlama getirdi.

OKULLAR TATİL DEĞİL

Bakanlık yetkilileri, okulların yarın tatil olmadığını ve eğitimin devam edeceğini belirtti. İddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan bakanlık yetkilileri, bu tür çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendirdiğini ifade etti.

Yaşanan acı olayın ardından bazı sendikaya bağlı öğretmenler, ilk derse girmeyerek tepkilerini ortaya koydu. Yapılan basın açıklamalarında, yaşanan acıların geçmişteki ihmallerin ve umursamazlığın sonucu olduğu vurgulandı. Öğretmenler, şiddetin her türlüsüne karşı birlikte mücadele etme çağrısı yaparak, eğitim ortamının daha güvenli hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.