2 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 2 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik..

2 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 2 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırıları nedeniyle yarından itibaren İsrail ile diplomatik ilişkileri keseceklerini açıkladı.

Hamas'ın İsrail'in ateşkes önerisine vereceği karar hal paylaşılmadı.

Türkiye’den gelişmeler

AK Parti Genel Merkezinde Erdoğan ve Özgür Özel bir araya geldi. görüşmede Özel’in emekli ve memurlara yılın ikinci yarısında verilecek enflasyon zammı ve öğretmen atamaları ile ilgili Erdoğan’a taleplerini ilettiğini ve Osman Kavala, Can Atalay davalarında AYM kararına uyulması gerektiğini belirttiği açıklandı. Erdoğan’ın uygun zamanda CHP'ye iade-i ziyaret yapacağı da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından duyuruldu.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ile devlet düzeyinde alınan önlemlerin ikinci aşamasına geçildiği ve İsrail ile olan ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerindeki düşüş ivmesi geçen hafta da devam etti. Rezerv bir haftada 2.2 milyar dolar azaldı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yükselişle tamamladı. BIST100 endeksi, 162,91 puan artarak 10 bin 208,65 puandan kapanış yaptı.

AFAD, Hatay'ın Samandağ ilçesinde meydana gelen depremi duyurdu. Saat 21.23’te yaşanan depremin büyüklüğü 3.8 (Mw) olarak ölçüldü. Elazığ’da ise 23.57’de 4 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Otomotiv sektöründe Ticaret Bakanlığı tarafından yeni düzenlemeler geliyor. Sıfır ve ikinci el araç alım-satımında yaşanan belirsizlikleri ve tüketici mağduriyetlerini önlemek amacıyla atılacak adımlar sektörde dengeli bir rekabet ortamı oluşturmayı hedefliyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı teröristin teslim olduğunu duyurdu.

YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin kesin sonuçların 6 Mayıs'ta kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Metal Sendikası Onursal Genel Başkanı Pevrul Kavlak için Türk Metal Sendikasına taziye ziyaretinde bulundu.

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar’a hakaret ettiği iddiasıyla ‘sanık’ sıfatıyla yargılandığı davada mütalaası açıklanan Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

DEVA Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, emekli, işçi ve memurların sorunları çözüm beklerken anayasa değişikliğinin gündeme getirilmesine tepki gösterdi. Şahin, “Emeklinin, işçinin, memurun, polisin, doktorun, öğretmenin sorunlarını çözmek istediniz de 'hakkıyla uymadığınız anayasa' mı yetersiz kaldı?” diye sordu.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ilçesinde bulunan Kızılay Bulvarı'ndaki yaya üst geçidi üzerinde gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında Ankaralıları bilgilendirdi. Açıklamaya göre, Yapılacak olan söküm, yıkım ve tahliye çalışmaları nedeniyle, 03.05.2024 ve 04.05.2024 tarihlerinde gece saat 23.50 ile sabah saat 05.00 arasında GMK Bulvarı'nın Atatürk Bulvarı ile kesiştiği noktadan Tandoğan Kavşağı'na kadar olan bölge tamamen trafiğe kapatılacak.

Rize Valiliğinin destekleriyle, Rize Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Rize Günleri’nin açılışı, Ankara’da Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından yeniden Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı seçilen Mansur Yavaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ankara’nın Sincan ilçesinde günlerdir devam eden şiddetli yağışlar sonucunda bir ev sel sularıyla dolarken, ev sahipleri büyük zarar gördü.

Ankara'nın Güdül ilçesi de sağanak yağışlardan etkilendi. Güneyce Mahallesi'nde meydana gelen selde bir vatandaşın evi sular altında kaldı.

Spor dünyasından gelişmeler

UEFA Avrupa Ligi'nin heyecan dolu yarı final ilk maçları tamamlandı. İlk maçların ardından Alman temsilcisi B. Leverkusen ve Atalanta avantajı elde etti. Avrupa Konferans Ligi yarı final ilk maçlarında da Fiorentina ve Olympiakos avantajlı skoru aldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, geçtiğimiz günlerde oynanan Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki mücadelede kırmızı kart gören Beşiktaş'ın Libyalı futbolcusu Al-Musrati'ye 2 resmi müsabakadan men cezası verdi.

İstanbulspor'un Başkan Yardımcısı Bayram Saral, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz'dan önce olağanüstü genel kurula gitmesi için gerekli yasal imza sayısını topladıklarını açıkladı. Ancak TFF'den yapılan açıklamada yeterli sayıya ulaşılamadığı aktarıldı. TFF’ye göre 94 olan sayı Kulüpler Birliği’ne göre 136.

THY Euroleague’de Panathinaikos, Maccabi Tel Aviv’i yenerek seride durumu 2-2’ye getirdi ve seriyi beşinci maça Atina’ya taşıdı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.