2002'den 2024'e kadar yürütülen projelerde ciddi bir büyüme kaydedildi

Türkiye, 2023 yılında savunma sanayisinde 5,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu, Türkiye'nin savunma sanayisinde gerçekleştirdiği en yüksek ihracat rakamı oldu. İşte detaylar...

2002'den 2024'e kadar yürütülen projelerde ciddi bir büyüme kaydedildi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

2023 yılında, Türkiye savunma sanayisi, 185 ülkeye 230 farklı ürünü ihraç ederek 5,5 milyar dolarlık bir ihracat başarısı elde etti. Ayrıca, 10 milyar 240 milyon dolarlık yeni sözleşme imzalayarak güçlü bir ekonomik ivme yakaladı. Bu başarılar, 2002'den 2024'e kadar yürütülen savunma sanayi projelerinde kaydedilen ciddi bir büyümeyi temsil ediyor.

İHA-SİHA’DA BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATILDI

Türkiye, savunma projeleri bütçesini 2002'de 5,5 milyar dolardan, 2024'te 90 milyar dolara çıkararak büyük bir atılım gerçekleştirdi. İHA (İnsansız Hava Aracı) ve SİHA (Savaş İnsansız Hava Aracı) üretiminde dünya genelinde 3-4’cü sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

TÜRKİYE, SAVAŞ GEMİSİ ÜRETİMİNDE İLK 10’DA

Kendi savaş gemilerini tasarlayıp inşa edebilen ve idame edebilen Türkiye, bu alanda dünyada sadece on ülkeden biri olarak kendine sağlam bir yer edindi. Türkiye'nin savunma sanayisindeki bu başarıları, uluslararası alanda tanınırlığını ve rekabet gücünü artırıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.