3 Ocak’ta neler oldu? 3 Ocak’ta yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

3 Ocak 2024 tarihinde yurtta ve dünyada yaşanan gelişmeleri anadolugazete.com.tr olarak sizler için derledik.

3 Ocak’ta neler oldu? 3 Ocak’ta yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İran'da 4 sene önce hayatını kaybeden General Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümünde, Süleymani’nin mezarı yakınlarında gerçekleşen patlamalarda en az 103 kişinin hayatını kaybetti ve 188 kişinin de yaralandı.

Türkiye’den gelişmeler

Savunma Sanayi İcra Komitesi yılın ilk toplantısını Ankara’da gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantıda İHA ve Siha’ların hem niceliklerinin hem de niteliklerinin arttırılması kararlaştırıldı.

Yargıtay, Türkiye’de yer alan siyasi partilerin güncel üye sayısını duyurdu. AK Parti 11 milyondan fazla üye ile ilk sırada yer alırken bir yılda yaklaşık 200 bin üye kaybı yaşadı. İYİ Parti’de de yüzde 15’e yakın bir üye kaybı yaşandı ve üye sayısı 508 bin 578’e düştü. İYİ Parti’nin üye kaybı 100 binden fazla.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye ziyareti ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Reisi ile telefon görüşmesi yapmasının ardından erteleme kararının alındığı da öğrenildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın cumartesi günü Türkiye’ye geleceği belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Açıklanan verileri göre, aralıkta aylık enflasyon yüzde 2,93 arttı. Yıllık enflasyon ise 64,77 oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yapılacak olan Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrası 4 büyükşehir ve bir il başta olmak üzere 250'ye yakın adayın açıklanması bekleniyor.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi, Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, her ay yaklaşık 600 hayvanın toplanacağı bir projeyle 8 ay boyunca sokak hayvanlarını kısırlaştıracak. Bu süre zarfında, toplamda 4 bin 800 sokak hayvanı kısırlaştırma, tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinden sonra tekrar yaşadıkları bölgelere geri bırakılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ihtiyaç sahibi emekli vatandaşlara sosyal yardım desteğine devam ediyor. Yaklaşık 20 bin emekliye 4 ay boyunca 4 bin lira ve 250 lira et parası yatırıldı. Havaların soğumasıyla birlikte sosyal yardım desteği alan emeklilere son 1 ayda ayrıyeten 500 lira doğalgaz desteği sağlandı.

Keçiören Belediye Başkanı ve AK Parti ABB Aday Adayı Turgut Altınok, Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat’a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Ankara Sanayi Odasında düzenlenen 'Türkiye Yeşil Sanayi Projesi' toplantısında çevresel sorunlar, iklim değişikliği ve karbon düzenlemesi konuları tartışıldı.

Spor dünyasından gelişmeler

İspanya La Liga’da Real Madrid’in Mallorca’yu ağırlayacağı maçta Arda Güler yedek kulübesinde kaldı. Real Madrid, Mallorca’yu 1-0 ile geçti.

44 yaşındaki FIFA Kokartlı Hakem Mete Kalkavan hakemliği kendi isteği ile bıraktı.

Ankara’nın sarı- lacivertli temsilcisi Ankaragücü’nde yeni dönem için altyapı seçmeleri başlıyor. Ankaragücü’nün 9- 10- 11- 12 ve 13 yaşında genç sporcular arasından yapacağı altyapı seçmeleri 13 Ocak tarihinde başlıyor.

Anadolu Efes, THY Euroleague’de Valencia’ya 93-88 mağlup oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.