43. İstanbul Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından N Kolay sponsorluğunda düzenlenen 43. İstanbul Film Festivali'nde kazananlar ödüllerini aldı.

43. İstanbul Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu
Yayınlanma:

Festival direktörü Kerem Ayan'ın sunumuyla gerçekleştirilen kapanış ve ödül töreninde, Uluslararası ve Ulusal Yarışma kategorilerinde en iyi filmler ödüllendirildi.

Uluslararası Yarışma'da Fipresci Ödülü, Anna Buryachkova'nın yönettiği "Sonsuza Kadar" adlı filme verildi. Buryachkova, törene çevrim içi olarak katıldı.

Jüri Özel Ödülü ise Ena Sendijarevic'in "Sweet Dreams" filmine gitti. Sendijarevic, video mesajıyla ödülünü Filistin'e adadığını belirtti.

Altın Lale Ödülü, Uluslararası Yarışma kategorisindeki en iyi filme verildi ve bu ödülü "Sonsuza Kadar" filmi kazandı.

Ulusal Yarışma'da ise Fipresci Ödülü, Yalçın Çiftçi'nin yönettiği "Beyaz Dağın Çocukları" adlı kısa filme layık görüldü. Mansiyon Ödülü, Şirin Bahar Demirel'in "Zarafet ve Şiddet Arasında" filmine, En İyi Kısa Film Ödülü ise Ömer Ferhat Özmen'in "Eksi Bir" filmine verildi.

Genç Ustalar Yarışması'nda ödül Luna Carmoon'un yönettiği "İstif" filmine gitti.

Ulusal Belgesel Yarışması'nda Mansiyon Ödülü, Aybüke Avcı'nın yönettiği "Domates Biber Depresyon" belgeseline, En İyi Belgesel Ödülü ise Berke Baş'ın "Dargeçit" yapımına layık görüldü.

Uzun Metrajlı Film kategorisinde Fipresci Ödülü, Selman Nacar imzalı "Tereddüt Çizgisi"ne verildi.

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, Sinan Kesova'nın yönettiği "Büyük Kuşatma"ya, Mansiyon Ödülü ise Ozan Yoleri'nin "Başlangıçlar"ına gitti.

Ulusal Yarışma'da En İyi Özgün Müzik Ödülü "Son Hasat" filmiyle Doğan Duru'ya, En İyi Kurgu Ödülü "Bildiğin Gibi Değil" filmiyle Naim Kanat'a, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü "Beraber" filmiyle Nadide Argun van Uden'e, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü "Yurt" filmiyle Florent Herry'ye, En İyi Senaryo Ödülü "Bildiğin Gibi Değil" filmiyle Vuslat Saraçoğlu'na, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü de yine aynı filmde rol alan Alican Yücesoy ve Serdar Orçin'e verildi.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü "Tereddüt Çizgisi" filmiyle Tülin Özen'e, En İyi Yönetmen Ödülü ise yine "Tereddüt Çizgisi" filmiyle Selman Nacar'a takdim edildi.

Jüri Özel Ödülü, "Bildiğin Gibi Değil" filmiyle Vuslat Saraçoğlu'na verilirken, Ulusal Yarışmanın Altın Lale Ödülü ise Nehir Tuna'nın "Yurt" filmine gitti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.