5 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 5 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik..

5 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 5 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sürdürdüğünü ayrıca son iki haftada yardım konvoylarına ateş açıldığı, BM personelinin alıkonulduğu ve silahla tehdit edildiği bilgilerini paylaştı.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de başkanlık edeceği kabine toplantısı, ülkenin önemli gündem maddelerini ele alacak. Toplantıda öncelikle ekonomideki son durum değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı televizyon programında enflasyonun düşeceğini aktardı. Yılmaz, “Haziran'ın 3'ünde yayınlanacak olan enflasyonda yıllık olarak zirveyi göreceğiz. Ondan sonraki 4 ayda hızlı bir düşüş göreceğiz: Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül dönemi.” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze'de son dönemde yaşanan olaylardan ders çıkarmanın önemine vurgu yaparak, barış için iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Ankara'da bir ofis açan ve sosyal medya üzerinden de sıkça paylaşımlar yapan Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi ise T24 internet sitesinde köşe yazarı olarak okuyucularıyla buluşuyor. Kılıçdaroğlu, T24 internet sitesindeki köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 15 Temmuz darbe girişiminden 10 gün sonra sarayda yaptığı görüşmeyi de değerlendirdi ve sarayın Çankaya Köşkündeki gibi bir resmiyeti olmadığı bir kamu malı gibi değil de lüks bir otel gibi gördüğünü aktardı.

Milli tenisçi Ergi Kırkın, kariyerinde unutulmaz bir başarıya imza attı. Brezilya Açık Tenis Turnuvası'nda mücadele eden Ergi, finalde ev sahibi ülkeden Daniel Dutra da Silva ile olan karşılaşmayı 6-3 ve 7-5'lik setlerle mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Ergi Kırkın, kariyerinin en önemli tekler zaferini elde etti.

Prof. Dr. Şen, pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların 2-3 derece artacağını ve yaz sıcağına benzer günlerin 14 Mayıs'tan itibaren başlayacağını söyledi.

AFAD, Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen bir depremi duyurdu. Deprem saat 22.58’de 4 büyüklüğünde gerçekleşti.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara'nın Sincan ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken motosikletin çarptığı bir kadın ağır yaralandı. Protokol yolunda da zincirleme trafik kazası yaşandı.

Ankara’da, anneleri anlatan ‘Anne Müzesi’ açıldı. Müzenin teması annelik olan ‘Anne Müzesi’nde annelik ile ilgili pek çok sanat eserini ve Anadolu toprağındaki annenin yerini anlatan müze salı günü açıldı. Pazartesi günü hariç açık olan ‘Anne Müze’si anneleri ve sanat eserleriyle ziyaretçilere sunuluyor.

Ankara’da Sakarya Caddesi, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 52. ölüm yıldönümü için bir araya gelen Türkiye Komünist Partililerle (TKP) dolup taştı.

Ankara'da 11. kez düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu büyük ilgi gördü.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray ile EMS Yapı Sivasspor arasındaki maç gol düellosuna sebep oldu. Galatasaray maçı 6-1 kazandı.

Gençlerbirliği, 1. Lig'in 33. haftasında Giresunspor'u 1-0 yenerek Play-off umutlarını son haftaya taşıdı. Son haftaya Bandırmaspor, Gençlerbirliği ve Boluspor 50 puanla girdi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son haftasında Türk Telekom, Darüşşafaka Lassa’yı 90-71 mağlup etmeyi başardı.

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında RAMS Başakşehir Kasımpaşa’yı 4-1 yenerek ligde dördüncü sıraya çıktı.

Galatasaray'a karşı oynadıkları maçta futbol adına istedikleri performansı sergileyemediklerini belirten Uygun, "Hakem Arda Kardeşler'i bilseydim, Taha Akgül ve Sebahattin Öztürk'ü getirirdim, güreşlere katılırdı. Bütün takdir haklarını oraya verdi" dedi.

NBA Doğu Konferansı'nda play-off ilk turunda Orlando Magic ile Cleveland arasında oynanan yedinci ve son maç büyük bir heyecana sahne oldu. Maçı 106-94 kazanan Cleveland, Boston Celtics'in rakibi oldu.

Galatasaray Kadın Futbol Takımı, Turkcell Kadın Futbol Süper Liginde şampiyon oldu. Trabzonspor’u yenen ABB FOMGET ise ligi ikinci tamamladı.

Ampute Futbol A Milli Takımı, 1-8 Haziran tarihleri arasında Fransa'nın Haute Savoie Şehri’nde düzenlenecek olan Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.