81 ilde karne sevinci yaşanıyor: Yarı yıl tatili başlıyor...

Bugün Türkiye’nin 81 ilinde karne heyacanı yaşanıyor. Karnelerini alan öğrencilerin arasında Mevlana İlköğretim Okulu'ndan Ezgi Nur Özbayhan ve Elçin Su Özbayhan kardeşlerin heyecan dolu anları, tatil coşkusunu yansıtıyor. Yarıyıl tatili 5 Şubat Pazartesi günü sona erecek, öğrenciler ikinci dönem için ders başı yapacaklar…

81 ilde karne sevinci yaşanıyor: Yarı yıl tatili başlıyor...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda eğitim gören 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen, bugün karnelerini alarak 16 gün sürecek olan yarıyıl tatiline girdi. Yaz tatilinin ardından başlanan 2023-2024 eğitim öğretim yılı, 11 Eylül 2023'te ders başı yapmıştı.

Türkiye genelinde 74 bin okul ve 744 bin derslikte başlayan eğitim öğretim yılının ilk ara tatilini 13-17 Kasım 2023'te gerçekleştiren öğrenciler, bugün karnelerini alarak 16 günlük sömestir tatiline başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinde öğrencilere test çözme, özet çıkarma gibi yoğun ev ödevleri verilmeyeceğini duyurdu.

karne-ara.jpg

Bugünün heyecanını yaşayan öğrencilerden Mevlana İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Ezgi Nur Özbayhan, karne aldığı için mutlu olduğunu belirterek, "Bugün çok heyecanlı bir gün. Tatil olduğu için ailem ve arkadaşlarımla eğleneceğim. Bu akşam ailece sinemaya gideceğiz." dedi.
Aynı okulun 1. sınıfında eğitim gören Elçin Su Özbayhan ise okuma yazmayı öğrendikten sonra düzenlenen bir yarışmada madalya kazandığını söyleyerek, "Şimdi de karne aldık. Çok mutluyum" diye konuştu.

Yarıyıl tatili 5 Şubat Pazartesi günü sona erecek ve öğrenciler ikinci dönem için ders başı yapacaklar.

karneara-001.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.