9 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 9 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik..

9 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 9 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Gazze Şeridi'nde ateşkes için dolaylı müzakerelere katılan Hamas ve İsrail heyetlerinin, Kahire'den ayrıldığı bildirildi. Görüşmede iki tarafın ateşkes için bir ilerleme içinde olmadığı aktarıldı.

İsrail'in, 11 Mayıs'ta düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımı, İsveç'in Malmö kentinde on binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Türkiye’den gelişmeler

Sanatçı ve Ahbap kurucusu Haluk Levent, Kenya'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Konferansı'na konuşmacı olarak katıldı. Levent, İsrail'i kınarken Gazze'deki protestolara destek mesajı verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyonun ön görülenden yüksek seyrettiğini aktardı. Karahan, ''Sıkı para politikamıza devam etmekte kararlıyız.'' dedi. Karahan, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36’dan 38’e çıkarttı. 2025 yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 14 ve 2026 yılı enflasyon beklentisinin ise yüzde 9 olduğunu kaydetti.

Ulusal Sağlık Hizmetleri Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hastane randevu sistemi değişiyor. Onaylı randevu dönemi başlıyor " dedi. Bir gün önceden saat 20’de randevuların onaylanması gerekiyor.

FOX TV Ana Haber Spikeri Selçuk Tepeli, CHP lideri Özgür Özel'in Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'le yaptığı görüşme ve verdiği pozu eleştiren dikkat çekici bir açıklama yaptı. Tepeli, “Ben olsam bir sığırla fotoğrafım olsun isterdim. O fotoğraf yerine..." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, Türkiye ile Brezilya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel konuları ele almak amacıyla gerçekleştirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile ABD arasında enerji ve maden sektörlerinde potansiyel iş birliği alanlarının bulunduğunu vurgulayarak, bu alanda ikili işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını belirtti.

İstanbul'da Bakırköy Anadolu Lisesinde yapılan deprem tatbikatında 1 AFAD çalışanı düşerek yaralandı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ayhan Bora Kaplan davası emniyete de sıçradı. Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevden uzaklaştırıldı.

Eskişehir Şehir Tiyatrosu turne kapsamında Ankara’ya iki önemli oyun ile geldi. Melih Cevdet Anday’ın İçerdekiler ve Dario Fo’nun “Ödenmeyecek, Ödemiyoruz” oyunu Ankaralılardan biletler çıkar çıkmaz büyük ilgi gördü.

Ankara'da gerçekleştirilen polis operasyonunda, bir TIR'da yapılan aramada 18 ve 19. yüzyıllardan kalma bin 120 adet antika eşya ele geçirildi. Toplam değeri 50 milyon lira olarak belirlenen antikaların kaçakçılık şüphesiyle taşındığı düşünülüyor. Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinde, sinema ve tiyatro oyuncusu Hatice Aslan'a "Uçan Süpürge Onur Ödülü" verildi. "Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla" temasıyla düzenlenen festivalin açılış töreni, Opera Sahnesi'nde oyuncu Şenay Gürler ve Yetkin Dikinciler'in sunumuyla gerçekleşti.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Etimesgutlu vatandaşların sorunlarını doğrudan iletebilmelerine olanak sağlayan Halk Günleri kapsamında Etimesgutlularla bir araya geldi.

EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin, Çubuk ilçesinin ulaşım sorunlarını yakından incelemek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri ve Çubuklularla bir araya geldi.

Altındağ'ın gözde dinlenme ve eğlence noktalarından biri olan Peçenek Mesire Alanı, uzun süren bakım, onarım ve tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından 18 Mayıs Cumartesi günü kapılarını yeniden ziyaretçilere açıyor.

Spor dünyasından gelişmeler

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, daha önce sezon sonunda görevi bırakacağını açıklamıştı. Ali Koç yeniden aday olmaya karar verdi.

UEFA Kupası'nın heyecan dolu yarı finalinde Bayern Leverkusen, Roma ile evinde oynadığı ikinci maçta 2-2 berabere kaldı ve finale yükselmeyi başardı.

UEFA Kupası yarı finalinde Atalanta, evinde Marsilya’yı 3-0 yenerek finale yükseldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Ankaragücü'ne Alanyaspor maçı sebebiyle ceza yağdırdı. Ayrıca Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'na hak mahrumiyeti cezası verdi.

Milli tekvandocu Furkan Ubeyde Çamoğlu, Avrupa Şampiyonası'nda erkekler 54 kiloda büyük bir başarıya imza attı. 19 yaşındaki Çamoğlu altın madalya kazandı.

Rafael Nadal, 728 gün sonra Roma'daki kortlara dönüş yaptı ve ilk turda Belçikalı Zizou Bergs ile karşılaştı. Maçta Nadal, ilk seti kaybetti ancak toparlanarak maçı 2-1 kazandı ve Roma Açık’ta ikinci tura yükseldi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.