ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Netanyahu telefonda görüştü: Esir serbestliği ve ateşkes gündemi

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını bir kez daha vurguladı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ikili, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'de acilen ateşkes sağlanmasına yönelik görüşmeleri ele aldı.

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Netanyahu telefonda görüştü: Esir serbestliği ve ateşkes gündemi
Yayınlanma:

Görüşmede, Gazze'ye insani yardımın artırılması konusu da masaya yatırıldı. Biden ve Netanyahu, yardımın ulaştırılması için yeni geçişlerin açılması hususunu görüşerek, insani yardımın artışındaki ilerlemenin sürdürülebilir olması ve sürecin insani yardım örgütleriyle birlikte yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan, Biden, daha önce yaptığı açıklamalarda Refah'a yönelik kapsamlı saldırıya karşı olduklarını belirtmişti. Bu tutumu yineleyerek, Refah'a yapılan saldırılara karşı hassasiyetlerini vurguladı.

Telefon görüşmesinde ele alınan konular arasında, bölgedeki gerilimin azaltılması ve barışın sağlanması için atılması gereken adımlar da yer alıyor. Biden ve Netanyahu'nun bu görüşmeyle, bölgedeki gerginliği hafifletmek ve çatışmanın sona ermesi için çaba harcamak amacıyla birlikte çalıştıkları belirtiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.