ABD'den saldırıları durdurduğunu söyleyen Şii güce temkinli yaklaşım

Ketaib Hizbullah isimli Şii milis gücünün Irak'ta ABD güçlerine karşı gerçekleştirdiği askeri operasyonları geçici olarak durdurduğu açıklandı.

ABD'den saldırıları durdurduğunu söyleyen Şii güce temkinli yaklaşım
Yayınlanma:

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ketaib Hizbullah isimli Şii milis gücünün Irak'ta ABD güçlerine karşı gerçekleştirdiği askeri operasyonları geçici olarak durdurduğunu açıkladığında, Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, bu gelişmeye "eylemlerin sözlerden daha önemli olduğu" yanıtını verdi.

Ryder, günlük basın toplantısında Orta Doğu'daki son gelişmeleri değerlendirirken, Ürdün-Suriye sınırındaki saldırıda hayatını kaybeden 3 ABD askerinin savunma sistemini delen insansız hava aracı (İHA) hakkında hala birçok soru olduğunu belirtti. ABD Merkez Komutanlığı'nın (CENTCOM) saldırıyı incelemeye devam ettiğini ifade etti.

Ryder, söz konusu üssün "tehlikeli bir mahallede" bulunduğunun bilincinde olduklarını ve ABD güçlerinin korunması için gerekli tedbirleri alacaklarını vurguladı. Gazetecilerin, Ketaib Hizbullah'ın askeri operasyonları durdurduğu açıklamasıyla ilgili sorularına karşılık Ryder, "İran'ın vekil gruplarına saldırılarını durdurmaları çağrısında bulunduk, ancak onlar durmadı. Şimdi kendi belirlediğimiz bir zamanda ve şekilde yanıt vereceğiz. Eylemler, sözlerden daha önemli. 28 Ocak'tan bu yana üç saldırının daha gerçekleştiğini söylemekle yetineceğim" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.