AK Partili Bülent Arınç'tan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e: "O benim kahramanım"

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Habertürk TV canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Arınç’ın Özel ile ilgili bir anısı dikkat çekti.

AK Partili Bülent Arınç'tan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e: "O benim kahramanım"
Yayınlanma:

AK Partili Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı seçiminde uygulanan 50+1 sistemini eleştirirdi ve "Hiç birbirine benzemez olanlar bile ittifak adı altında ne kadar oy taşıdıkları bile belli olmadan bir araya gelebiliyorlar" dedi. Arınç, AK Parti'nin oy kaybının nedenlerini sıralarken, başarılı bulduğunu açıkladığı CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili anısını da paylaştı.

Özgür Özel’in genç yaşlarda siyasete girdiğini ve mücadeleci olduğunu belirterek daha önce hiç anlatmadığı bir anısını paylaştıç

"Hiçbir AK Partilinin olmadığı ve her şeylerini bana borçlu olan insanların bile kaçarak, korkarak gelmediği bir yerde Özgür Özel benim hukukumu korudu” diyen Arınç, eşinin amcasının oğlunun Manisa'da sağlık müdürü olduktan sonra AK Parti'den milletvekili aday olduğunu ve ardından KYK ile görevden alındığını daha sonra da cezaevine girdiğini anlattı.

Bu olayın ardından babasını kaybeden bu kişinin cenazesine 5 AK Parti vekilinden kimsenin gelmediğini, ancak CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in orada olduğunu dile getirdi. Arınç, bu anısını hiçbir AK Partili Milletvekilinin cenazeye gelmemesi sebebiyle en büyük hayal kırıklığı olarak açıkladı ve Özgür Özel'in o dönemki tavrı sebebiyle kendisinin kahramanı olduğunu aktardı.

Özel’in cenazede hapisten cenaze için getirilen kişinin kelepçesinin çözülmesi için de mücadele ettiğini aktardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.