AK Parti'nin oylarının hangi partiye gittiği belli oldu

MetroPOLL Araştırma Kurucusu Prof. Dr. Özer Sencar, "Türkiye'nin Nabzı Nisan 2024" anketinin sonuçlarını sosyal medya hesabında paylaştı. Sencar'ın paylaşımında AK Parti'nin oylarının hangi partilere gittiğine dikkat çekildi.

AK Parti'nin oylarının hangi partiye gittiği belli oldu
Yayınlanma:

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, AK Parti seçmeninin önemli bir kısmı sandık başına gitmezken, Cumhuriyet Halk Partisi ise 47 yıl sonra birinci parti olarak sandıktan çıkmayı başardı.

Kurulduğu günden beri ilk kez ikinci parti konumuna düşen AK Parti, yüzde 35,49 oy oranında kalarak 6,4 milyon seçmenin oyunu kaybetti.

O PARTİ, AK PARTİ'Yİ FENA KIZDIRACAK

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu Prof. Dr. Özer Sencar, sosyal medya hesabı X üzerinden "Türkiye'nin Nabzı Nisan 2024" anketinin detaylarını paylaştı. Ankete göre, AK Parti'nin 14 Mayıs 2023'teki Milletvekili Genel Seçimlerinde aldığı oyların yaklaşık 1.3 milyonu CHP’ye, 1 milyonunu da Yeniden Refah Partisi'ne gitti. 14 Mayıs'ta AK Parti'ye oy verip de 31 Mart'ta hayat pahalılığı, yöneticilere kızgınlık, teşkilatlara küskünlük gibi nedenlerden dolayı sandığa gitmeyen seçmen sayısı ise 3 milyon olarak tespit edildi.

metropol.jpg

Ankette katılımcılara "31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde hangi partiye oy verdiniz?" sorusu yöneltildi. 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimleri'nde AK Parti'ye oy verdiğini belirten 18,6 milyon seçmenden 12.2 milyonu tekrar AK Parti'ye, 1.3 milyonu ise CHP'ye oy verdiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.