Akıllara durgunluk veren olay: 112'yi arayıp o adrese çağırdılar

Türkiye'nin sağlık hizmetinde önemli bir yeri olan 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen birbirinden farklı ihbarlara bir yenisi daha eklendi. 112 ekibini arayıp ihbarda bulunan bir vatandaşın verdiği adres pes dedirtti.

Akıllara durgunluk veren olay: 112'yi arayıp o adrese çağırdılar
Yayınlanma:

Sağlık Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezi, her gün binlerce ihbar telefonu alıyor. Kaza, yaralanma, ani rahatsızlık durumlarında vatandaşların ilk başvurduğu adres olan 112 Çağrı Merkezi kimi zaman da asılsız ihbarlarla meşgul ediliyor.

Akıllara durgunluk veren gelişme ise Edirne'de yaşandı. Edirne'de 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp ihbarda bulunan bir şahıs, hem personeli panikletti hem de verdiği adresle pes dedirtti.

112-acil.jpg

MEZARLIĞA AMBULANS İSTEDİ

Edirne'den 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan bir kişi, "Burada çok ölü var." diyerek görevli personele adres verdi. Telefon ederek ihbarda bulunan şahsın, 112 Acil Çağrı Merkezi görevlilerinde mezarlığa ambulans istemesi sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada dolaşıma sokulan bu paylaşımın altına vatandaşlardan çok sayıda tepki yorumu geldi.

"GEREKSİZ YERE MEŞGUL ETMEYİN"

112'nin gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiği konusunda uyarı yapan yetkililer ise "Gereksiz yere meşgul ettiğiniz sağlık ekipleri veya ambulanslar sizin en yakınınız için de aranabilir. Bu tür işlere heves edilmemeli!" çağrısında bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.