Ankara'da '6 Şubat'tan Günümüze Mektuplar' sergisi açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Mektup Arkadaşlarım Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “6 Şubat’tan Günümüze Mektuplar” sergisi, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde Başkentlilere sunuldu.

Ankara'da '6 Şubat'tan Günümüze Mektuplar' sergisi açıldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yurt içi ve yurt dışından, depremzede vatandaşlara yazılan mektuplar, 20 Nisan Cumartesi gününe kadar sergilenecek. Cumartesi günü serginin son günü olması sebebiyle Hatay depremzedeleri Ankara'ya gelecek. Mektup Arkadaşlarım Derneği aracılığıyla ile depremzedeler Ankara'da ağırlanacak.

Mektup Arkadaşlarım Derneği gönüllüsü Belinay Kadercan, ekibin gönüllü bir proje olarak başladığı ve daha sonra bir dernek haline geldiğini belirterek,6 Şubat depremlerinden sonra projeye başlayıp ve 14 Şubat'ta minik Alperen'in mektup talebiyle başlayan bir mektup projesi başlattıklarını dile getirdi.

GELEN MEKTUPLARI ULAŞTIRIYORLAR

Depremzedelerin yanı sıra çocuklar, anneler ve öğrenciler için mektup çağrılarının devam ettiğini ve Hatay'da sürdürülebilir etkinlikler yaptıklarını anlatan Belinay Kadercan, "Burada yayımlanan mektuplar izin alınan mektuplar. Mektup yazmak isteyen çocukların KVKK formlarını doldurmaları gerekiyor. Çünkü kişisel verileri korumak adına gerekli. Formları aldıktan sonra biz çağrılara çıkıyoruz, 'Bu çocuklarımız bizlerden mektup istiyorlar' diye. Ondan sonra da gelen mektupları onlara ulaştırıyoruz." dedi.

adsiz-tasarim-2024-04-18t105128-199.jpg

Mektupların ruh sağlığı uzmanları tarafından incelenerek iletilmesine özen gösterdiklerini belirten Kadercan, bu projenin Mektup Arkadaşlarım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gürçin Gökçebağ önderliğinde başladığını dile getirdi.

Sergi alanında derneğin hem üye formu hem gönüllü formu bulunuyor. Dileyen vatandaşlar derneğe üye veya gönüllü olup katkı sağlayabilirler. 20 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum