Antalya merkezli suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 2 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-41” operasyonları sonucunda, elebaşılığını Umut Ayaz’ın yaptığı “Ayazlar” suç örgütünün çökertildiğini ve örgüt üyesi 9 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Antalya merkezli suç örgütü çökertildi
Yayınlanma:

Operasyonlar, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi. Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Antalya ve Çanakkale'de 11 ayrı adrese baskın düzenlendi.

Operasyonlarda, örgüt üyelerinin tefecilik, silahla nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarına karıştığı tespit edildi. Örgütün, bölgedeki işletmelerden zorla para talep ederek işletmelere baskı yaptığı, para vermek istemeyen işletmelere silahlı saldırıda bulunduğu, ekonomik durumu iyi olan vatandaşları tuzağa düşürerek silahlı tehdit yoluyla hesaplarından para aktardığı ve senet imzalattığı, mağdurları korkutarak şikayetlerinden vazgeçirdiği, ayrıca bölgede uyuşturucu madde ticareti yaparak haksız kazanç sağladığı belirlendi.

Operasyonlar neticesinde, suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalanırken, adreslerde ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri, uyuşturucu madde ile birlikte çok sayıda senet ve Türk Lirası'na da el konuldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.