Antalya'daki teleferik kazasında mahsur kalan anne- kız yaşadıklarını anlattı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde yaşanan kaza anını, mahsur kalan üniversite öğrencisi Nur Çeken ve annesi Rabia Küçük, yaşadıkları korku dolu anları paylaştı.

Antalya'daki teleferik kazasında mahsur kalan anne- kız yaşadıklarını anlattı
Yayınlanma:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencisi Nur Çeken, ailesiyle bayram tatili için Antalya'ya gelerek teleferikle Tünektepe'ye çıktıklarını belirtti. İlk defa teleferiğe bindiği için heyecanlı olduğunu ifade eden Çeken, başlangıçta her şeyin normal gittiğini ve eğlendiklerini söyledi. Ancak kaza anından kısa bir süre önce teleferiğin kitlendiğini ve sonra sallanmaya başladıklarını aktaran Çeken, kabinin içinde düştüğünü ve teleferiğin aşağı doğru çökmeye başladığını dile getirdi. Kabinin halata çarpması sonucu camın patladığını ve büyük bir korku yaşadıklarını belirtti.

Mahsur kaldıkları süre boyunca 112'yi arayarak yardım istediklerini söyleyen Çeken, kurtarma ekiplerinin hayatlarını riske atarak zorlu bir görev yaptığını vurguladı. Annesi Rabia Küçük ise yükseklik korkusu yaşadığını ve kızıyla yeğeninin üzerine kapandığını anlattı. Panikle çığlık attıklarını ve kayalıklara düşeceklerini düşündüğünü belirten Küçük, kendisini kurtaran itfaiye erine minnettar olduklarını ve onunla yeniden bir araya gelmek istediklerini ifade etti.

12 Nisan'da meydana gelen kaza sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği ve 17 kişinin yaralandığı kazada mahsur kalan 174 kişi yaklaşık 22,5 saat süren çalışmalar sonucunda kurtarılmıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.