ATO’da kamu ihale mevzuatı masaya yatırıldı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Mevzuat İzleme, Değerlendirme ve Bilgilendirme Özel İhtisas Komisyonu, “Kamu İhale Mevzuatı ve Uygulamaları” konulu eğitim semineri düzenledi.

ATO’da kamu ihale mevzuatı masaya yatırıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran seminerde yaptığı konuşmada, üyelere yönelik çalışmalar yapmayı önemsediklerini belirterek, “Oda yönetimi olarak üç ayaklı bir çalışma stratejimiz var. Bunlardan biri üyelerimizin gelişimini sağlamak. Bunu önemsiyoruz, çünkü biliyoruz ki bizim üyelerimiz geliştiğinde Ankara gelişecek, ilerleyecek. Ankara’nın gelişimi de Türkiye’nin gelişimi için itici güç olacak” dedi.
“Ticaret Ankara Ticaret Odasında konuşulur” prensibini sloganlaştırdıklarını vurgulayan Baran, bu slogan ile özelde Ankara’nın, genelde ise Türkiye’nin ticaretini, tüccarını, istihdamını, kalkınmasını ilgilendiren her konunun odada konuşulmasını, tartışılmasını, seminerler verilmesini, paneller düzenlenmesini hedeflediklerini belirtti. Kamu ihale mevzuatının çok sık değiştiğini belirten Baran, firmalar açısından sorunsuz bir ihale sürecinin ancak ihaleye katılan tarafların mevzuata hakim olmalarıyla mümkün olacağını dile getirerek şunları söyledi:
“Bilindiği üzere kamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan veya kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak ihaleler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na göre, bu kapsamdaki sözleşme uygulamaları ise 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre yürütülüyor. Kamu alımlarının bu konuda bilgi sahibi nitelikli personel eliyle yapılması mecburiyeti var. Dolayısı ile bu süreçlerde bulunacak paydaşların ihale konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olması gerekiyor. Bu birikim yetmiyor, sürekli değişen, yani dinamik olan ihale mevzuatı ile kamu alımlarındaki yenilikleri, değişikleri takip ederek ihale, sözleşme sürecini sağlıklı olarak yürütmesi de gerekiyor.”
Açılış konuşmalarının ardından eski Kamu İhale Kurumu üyesi Yaşar Gök, katılımcılara kamu ihale mevzuatında yapılan son değişiklikler hakkında bilgi verdi. Gök, eğitim sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.