Aziz Yıldırım kimdir? Aziz Yıldırım ne iş yapıyor? Aziz Yıldırım evli mi?

Aziz Yıldırım kimdir? Aziz Yıldırım ne iş yapıyor? Aziz Yıldırım evli mi? İşte detaylar…

Aziz Yıldırım kimdir? Aziz Yıldırım ne iş yapıyor? Aziz Yıldırım evli mi?
Yayınlanma:

Aziz Yıldırım, birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Aziz Yıldırım kimdir? Aziz Yıldırım ne iş yapıyor? Detaylar haberimizde…

AZİZ YILDIRIM KİMDİR?

Aziz Yıldırım, 2 Kasım 1952, Ergani doğumlu Türk iş adamı, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanıdır.

Aziz Yıldırım, Türk iş dünyasının ve sporunun önde gelen isimlerinden biridir. 2 Kasım 1952 tarihinde Ergani'de doğan Yıldırım, inşaat mühendisi olarak eğitim aldıktan sonra iş hayatına atıldı. İş dünyasında özellikle inşaat sektöründe önemli projelere imza atan Yıldırım, NATO altyapı ihalelerine katılarak başarılı bir işadamı haline geldi. Maktaş Mühendislik firmasının sahibi olarak inşaat sektöründe büyük projelere imza atmıştır.

Sporla da yakından ilgilenen Aziz Yıldırım, amatör olarak futbol oynadı ve sporla tanıştı. Fenerbahçe Spor Kulübü ile olan bağı, sporun bir parçası olarak büyüdü. 1990-1992 yılları arasında Fenerbahçe'nin yönetiminde görev aldı ve 1991-1992 sezonunda futbol şube sorumlusu olarak görev yaptı.

1998 yılında önemli bir dönüm noktası olan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı'na seçilen Aziz Yıldırım, bu görevi uzun yıllar boyunca sürdürdü. Başkanlık döneminde Fenerbahçe futbol takımı birçok başarıya imza attı. 6 lig şampiyonluğu ve 8 lig ikinciliği yaşandı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselme başarısı gösterildi. Aynı dönemde Fenerbahçe, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında lig şampiyonu olarak büyük başarılara imza attı.

Aziz Yıldırım, Türk iş dünyasının ve sporunun önemli isimlerinden biri olarak uzun yıllar Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yaparak kulübün birçok başarısına liderlik etti. İş dünyasındaki başarılarıyla da dikkat çeken Yıldırım, Türkiye'nin tanınmış iş adamlarından biridir.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı döneminde kulüp tesislerine büyük yatırımlar yapmıştır. Şükrü Saraçoğlu Stadı, Yıldırım'ın liderliğinde parça parça yeniden inşa edilmiş ve modern bir spor tesisi haline getirilmiştir. Ayrıca, basketbol takımı için Ülker Sports Arena gibi çağdaş bir spor salonu inşa edilmiştir. Aynı dönemde Düzce Topuk Yaylasında kamp tesisleri oluşturulmuş ve Faruk Ilgaz tesisleri yenilenmiştir. Ankara'da da konaklama tesisi inşa edilmiştir.

Ancak Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Başkanlığı dönemi, şike davasıyla gölgelenmiştir. 3 Temmuz 2011 tarihinde "Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ve "şike yapmak" iddialarıyla gözaltına alınmıştır. İfadesi alındıktan sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Metris Cezaevinde yaklaşık 1 yıl tutuklu kalmıştır. Şike davasının 23. duruşmasında mahkeme tarafından suçlu bulunsa da tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edilmiştir.

AZİZ YILDIRIM EVLİ Mİ?

Üç çocuk babası olan Yıldırım, 7 Nisan 2010 tarihinde ilk iki çocuğunun annesi olan 30 yıllık ilk eşi Yıldız Yıldırım'dan boşanmıştır. Daha sonra Gonca Çelikkıran ile evlenmiştir. Bu evlilikten de bir kız çocuğu olmuştur. İkinci evliliğinden olan kız çocuğunun adı Yaz'dır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.