Bakan Bayraktar açıkladı: Sakarya'da milyonları sevindirecek doğal gaz üretimi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'ndan önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Bayraktar açıkladı: Sakarya'da milyonları sevindirecek doğal gaz üretimi!
Yayınlanma:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, günlük 4,5 milyon metreküp gaz üretiminin gerçekleştirildiğini duyurarak, bu miktarın 1,8 milyon hanenin enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirtti.

Sakarya Gaz Sahası, Türkiye'nin enerji açısından stratejik öneme sahip kaynaklarından biri olarak öne çıkıyor. Yapılan üretimle birlikte, ülkenin enerji bağımsızlığı ve güvenliği açısından büyük bir adım atılmış oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 4,5 milyon metreküp gaz üretildiğini ve bu miktarın 1,8 milyon hanenin ihtiyacını karşılayabileceğini duyurdu.

Sakarya sahasındaki rezerv büyüklüğünün 652 milyar metreküpe revize edilmesi ve Çaycuma-1 kuyusunda keşfedilen yeni rezervlerle toplam rezervin 710 milyar metreküpe yükseltilmesi, ülkenin enerji potansiyelinin arttığını gösteriyor.

Başlangıçta hedeflenen günlük 10 milyon metreküp üretim miktarına ulaşılmasıyla yıllık 3,6 milyar metreküp gaz üretimi planlanıyordu. Ancak, bu rakamın daha da artırılması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.