Bakan Fidan: İsrail Filistin savaşı ezenlerle ezilenler arasındaki bir savaşa dönüştü''

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile bir basın açıklaması düzenleyerek Ortadoğu'da tırmanan gerilimi değerlendirdi ve İsrail ve Filistin arasında devam eden savaş hakkında konuştu.

Bakan Fidan: İsrail Filistin savaşı ezenlerle ezilenler arasındaki bir savaşa dönüştü''
Yayınlanma:

Bugün İstanbul'a gelen Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, iki bakan önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Gazze konusunun ele alındığını belirten Bakan Fidan, kriz sürecinde ortak hareket ettiklerini ve Gazze'ye yönelik yardımların Refah sınır kapısından ulaştırılması için yoğun çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Ayrıca, Libya, Sudan, Somali ve Etiyopya gibi bölgesel sorunların da görüşüldüğünü ifade etti. Sudan'daki iç savaşın durdurulması ve çözüm planlarının masaya yatırıldığını belirten Fidan, Mısır ve Türkiye arasındaki geniş işbirliği potansiyeline dikkat çekti.

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ise, Filistinlilere kendi devletlerini kurma hakkının tanınması gerektiğini vurgulayarak, Orta Doğu'daki krizlerin çözülmemesi durumunda artarak devam edeceği uyarısında bulundu. İran-İsrail arasındaki gerilimden büyük endişe duyduklarını belirten Şükri, itidal çağrısında bulundu.

Bakan Fidan ise, önceliklerinin İsrail işgalinin sona ermesi ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi olduğunu ifade ederek, bölgedeki krizlerin devam edeceğini ve Filistinlilere hak ettikleri devletin verilmemesi durumunda artacağını belirtti. Ayrıca, bölge ülkeleri, İslam ülkeleri, Afrika ve Batı ülkelerinin bir araya gelerek seslerini yükseltmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.