Bakan Göktaş açıkladı: Aile Destek Merkezlerinden 140 bin kişi yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye genelinde kadınların ve vatandaşların hayatlarına değer katmak amacıyla yürütülen çalışmalara ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Aile Destek Merkezleri (ADEM) üzerinden sağlanan hizmetlerin kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağladığına dikkat çekti.

Bakan Göktaş açıkladı: Aile Destek Merkezlerinden 140 bin kişi yararlandı
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, özellikle kadınların potansiyellerini ortaya çıkarmak için çeşitli hizmetlerin sunulduğunu vurgulayarak, sosyal kalkınma ve toplumsal adaletin ancak kadınların güçlenmesiyle mümkün olduğunu belirtti. ADEM'lerin kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişimine yönelik kurs ve eğitimler sunduğunu ifade etti.

Verilen bilgilere göre, ADEM'lerin yaygınlaştırılmasıyla birlikte geçen yıl yaklaşık 140 bin kişinin bu merkezlerden faydalandığı açıklandı. Böylelikle ADEM'lerden bugüne kadar toplamda yaklaşık 3 milyon kişinin yararlandığı bilgisi paylaşıldı.

Bakan Göktaş, "Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü Türkiye" ilkesiyle aile yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, ülke genelinde 75 ilde faaliyet gösteren 544 ADEM'in bu amaca hizmet ettiğini belirtti.

ADEM'lerin sadece kadınların mesleki ve kişisel gelişimine değil, aynı zamanda aile içi iletişimden temel afet bilincine, sağlıklı beslenmeden çocuk haklarına kadar geniş bir yelpazede eğitimler sunduğu da ifade edildi. El sanatlarından kuaförlüğe, terzilikten bilişim teknolojilerine kadar çeşitli kursların yanı sıra müzikal, kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerin de düzenlendiği bildirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.