Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin ulaşım ve altyapı projelerini konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Düzce'de düzenlenen "Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi" açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ulaşım ve altyapı alanındaki projelerini ve hedeflerini paylaştı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin ulaşım ve altyapı projelerini konuştu
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin son 21 yılda gerçekleştirdiği önemli yatırımlara vurgu yaparak, ulaştırma sektöründe gerçekleştirilen büyük projelerin sadece Türkiye'ye değil, coğrafyaya ve dünyaya hizmet eden işler olduğunu belirtti.

Bakan Uraloğlu, 21 yıl içinde ülkeye yapılan yatırımların verilerini paylaşarak, bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden yaklaşık 30 bin kilometreye çıkardıklarını, otoyol uzunluğunu 1714 kilometreden 3 bin 726 kilometreye çıkardıklarını, demir yolu uzunluğunu 11 bin kilometreden 14 bin kilometreye çıkardıklarını ve hava yollarında önemli gelişmeler kaydettiklerini söyledi. Ayrıca, denizcilikte de önemli projelere imza atarak liman sayısını artırdıklarını belirtti.

Uraloğlu, uluslararası bütünlük sağlama adına Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattını hayata geçirdiklerini ve bu sayede Pekin'den Londra'ya kesintisiz tren seferlerinin yapılabildiğini ifade etti. Geleceğe yönelik planlamalarının bir parçası olarak, Zengezur Koridoru'nu planladıklarını ve Arap Yarımadası'ndan, Basra Körfezi'nden Türkiye'ye gelecek yeni bir koridor üzerinde çalıştıklarını açıkladı. "Kalkınma Yolu Projesi" veya "Kuru Kanal" olarak adlandırılan bu projenin uluslararası koridorlar noktasında önemli adımları beraberinde getireceğine inandıklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, sürdürülebilir kentsel ulaşım projelerine de vurgu yaparak, teknolojileri kullanarak ulaşım problemlerini çözmek için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Bolu Dağı Tüneli'ndeki çalışmaların trafik seyrini daha konforlu ve emniyetli hale getirdiğini ifade etti.

Programda ayrıca, Düzce'de yapılan çalışmalar ve gelecek projeksiyonları hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda ekip halinde çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Programa Düzce Valisi Selçuk Aslan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Belediye Başkanı Faruk Özlü ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.