Belçika'da PKK'ya ağır darbe

Belçika polisinin, terör örgütü PKK'nın kendilerine ait medya yapılanmasına yönelik bir operasyon düzenlediği belirtiliyor.

Belçika'da PKK'ya ağır darbe
Yayınlanma:

Federal polis, Denderleeuw kasabasında bulunan ve PKK propagandası yaptığı iddia edilen "Sterk TV ve Medya Haber TV" ofislerine baskın düzenledi.

Operasyon kapsamında ofislerde arama yapıldı ve birçok bilgisayar ile doküman ele geçirildi. Yerel saatle 01.30'da başlayan ve 4 saat süren operasyona 200'den fazla polisin katıldığı bildiriliyor.

Denderleeuw Belediye Başkanı Jo Fonck, terör örgütüne ait televizyon kanalına yapılan polis operasyonunu doğruladı. Federal Savcılık ise operasyonun terörün finansmanının önlenmesi amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Ayrıca, operasyonun Fransa'nın talebi üzerine yapıldığı ve detaylı bilgi verilemeyeceği ifade edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar hakkında ise bilgi verilmedi.

Belçika'da terör örgütü yandaşlarının karıştığı şiddet olayları da devam ediyor. Özellikle PKK/YPG destekçisi yaklaşık 150 kişilik grup, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu önünde polise saldırmış ve şiddet olaylarına karışmıştı. Başbakan Alexander De Croo, terör örgütü PKK gibi sınıflandırılan örgütlere sempati gösterisi yapmanın ve provokasyonlarda bulunmanın tolere edilemez olduğunu belirtmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.