Benzin ve motorine indirim müjdesi: O gece tabelaya yansıyacak!

Benzin ve motorin fiyatları, son dönemde Brent petrol fiyatlarındaki düşüş ve dolar/TL kurundaki gerilemeyle birlikte olumlu bir yönde etkilendi.

Benzin ve motorine indirim müjdesi: O gece tabelaya yansıyacak!
Yayınlanma:

Akaryakıt fiyatlarında tabela değişimleri devam ediyor. LPG'ye gelen indirimin ardından şimdi de sıra benzin ve motorine geldi. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar bu sefer sürücülerin ceplerini olumlu etkileyecek.

Vatandaşlar, yakıt fiyatlarını yakından takip ederken, enerji sektörü uzmanları da bu değişiklikleri değerlendiriyor. Salı gecesi yarısından itibaren benzin ve motorin fiyatlarında 1.5 TL'lik bir düşüş bekleniyor.

Güncel akaryakıt fiyatlarına baktığımızda, İstanbul'da motorin için litre başına 41.3 TL, benzin için ise ortalama 43.93 TL olarak belirlendiğini görüyoruz. Bu fiyatlar, hem yerel hem de global ekonomik koşulların bir yansıması olarak şekilleniyor.

NASIL BELİRLENİYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının belirlenmesi, çeşitli hesaplamaların sonucunda gerçekleştiriliyor. Gümrüksüz rafineri fiyatlarına, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı oluşturuluyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek hesaplanıyor. Bu fiyat, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatını belirlemekte kullanılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.