Beypazarı maden suyu krizinde mevzuat detayı!

Tartışmalara konu olan ve talep üzerine yeniden gönderilen İsviçre kaynaklı analiz sonucuyla ilgili olarak, Beypazarı İçecek Pazarlama Şirketi, şeffaflık ilkesi doğrultusunda açıklama yaptı. Şirket günlerdir konuşulan bu durumun Avrupa Birliği ve İsviçre mevzuatının farklılığından kaynaklandığını açıkladı.

Beypazarı maden suyu krizinde mevzuat detayı!
Yayınlanma:

İsviçre kaynaklı analiz raporu, Beypazarı İçecek Pazarlama A.Ş'nin ürettiği maden suyunun değerlerinin Avrupa Birliği mineralli su kriterlerine ve Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygun olduğunu doğruladı.

BU DURUM MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR

Ancak, Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre'de yaşanan bu durumun, Avrupa Birliği ve İsviçre mevzuatının farklılığından kaynaklandığı belirtildi.

Şirket yetkilileri, doğal maden suyunun üretiminin T.C. Sağlık Bakanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde gerçekleştiğini ve üretim sıklığıyla orantılı olarak düzenli bir şekilde denetlendiğini ve analiz edildiğini belirtti. Ayrıca, yer altında doğal olarak oluşan maden suyunun tam 68 yıldır aynı kaynaktan el değmeden şişelenerek bütün ülkelere aynı içerikte ürün gönderildiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.