Biden, İran'ın saldırılarını kınadı: İsrail'e tam destek!

İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırısının ardından ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve İsrail'e desteğini açıkça belirtti.

Biden, İran'ın saldırılarını kınadı: İsrail'e tam destek!
Yayınlanma:

ABD Başkanı Biden, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, İran ve onun bölgedeki bağlantılı örgütlerinin, İsrail'deki askeri tesislere yönelik benzeri görülmemiş bir hava saldırısı düzenlediğini belirterek, bu saldırıları en güçlü şekilde kınadığını ifade etti. Ayrıca, İsrail'in kendini savunması için ilave Amerikan askeri unsurlarının bölgeye kaydırıldığını ve İsrail'in, gelen İHA'ları ve füzelerin neredeyse tamamını başarıyla savuşturmasına yardımcı olduklarını vurguladı.

Biden, Netanyahu ile yaptığı görüşmeye de vurgu yaparak, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz taahhüdünü yeniden vurguladığını belirtti.

Öte yandan, İran'a verilecek ortak diplomatik tepkinin ele alınması amacıyla Pazar günü G-7 liderlerinin toplanacağını duyuran Biden, İsrail ve bölgedeki diğer müttefik ülkelerle sürecin değerlendirileceğini ve Amerikan askerlerine yönelik bir saldırı yaşanmasa da uyanık ve dikkatli olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.