Bir suç örgütü daha çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır merkezli olarak 8 ilde düzenlenen "Mahzen-39" operasyonuyla elebaşılığını cezaevinde olan Umut Öken’in liderliğindeki organize suç örgütünün çökertildiğini ve örgüte üye 33 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bir suç örgütü daha çökertildi
Yayınlanma:

Operasyonlar, Diyarbakır'ın yanı sıra Ankara, Bingöl, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum ve Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi. Yapılan operasyonlarda örgüt üyelerinin Sur bölgesinde faaliyet gösteren esnafların iş yerlerine baskı yaparak kontrol altına almaya çalıştıkları, zorluk çıkaran esnafları tehdit edip iş yerlerini kurşunladıkları, bir iş hanını üs olarak kullandıkları ve diğer esnaflara baskı uygulayarak iş yerlerini terk etmelerini sağladıkları belirlendi.

Örgüt üyelerinin küçük yaştaki çocukları kullanarak esnaflara yönelik yaralama ve tehdit eylemleri gerçekleştirdikleri, baskı ve şiddetle mağdur esnafları şikayetlerinden vazgeçirmeye çalıştıkları, vatandaşlar üzerinde baskı kurarak itibar kazanmaya çalıştıkları, husumet bulunan grupların arasına girip müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak maddi kazanç elde ettikleri ortaya çıktı.

Operasyonlar neticesinde 33 şüpheli yakalanırken, 14 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet otomatik tabanca, 2 adet av tüfeği ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.