Bombacı Mülayim tutuklandı

Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu ve eşinin kişisel bilgilerinin sosyal medyada paylaşılmasıyla ilgili başlatılan soruşturmada, 'BombacıMülayim01' takma adını kullanan kişinin polis V.K. olduğu belirlendi.

Bombacı Mülayim tutuklandı
Yayınlanma:

V.K., görev yaptığı Trabzon'da yakalandıktan sonra Bitlis'e getirildi ve Bitlis Adliyesi'ne sevk edildi.

Sosyal medya paylaşımlarının ardından polis, 5 gün önce soruşturma başlattı. Bitlis Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, paylaşımların Trabzon Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis V.K. tarafından ‘BombacıMülayim01’ adıyla açılan hesaptan yapıldığını tespit etti.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla V.K., 3 gün önce Trabzon'da gözaltına alındı ve Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesi (terörle mücadele personelini hedef göstermek) ve Türk Ceza Kanunu'nun 136. maddesi (kişisel verileri hukuka aykırı olarak başkasına vermek, yaymak ve ele geçirmek) kapsamında Bitlis'e getirildi.

V.K.'nin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda dijital materyallerde kişiye özel, gizli ve çok gizli ibareli yaklaşık 3 bin evrakın arşivlendiği iddia edildi. Ayrıca, V.K.'nin hukuki yardım adı altında menfaat sağladığı ve kendisine para aktarımında bulunan birçok mağdurun olduğu öne sürüldü.

Bitlis'te asılsız bilgi aktarmakla suçlanan polis memurları S.B. ve O.Z. de çarşamba günü gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından V.K., S.B. ve O.Z., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında bugün Bitlis Adliyesi'ne getirildi.

V.K., savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi ve tutuklandı. S.B. ve O.Z. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili olarak V.K.'nin kendisine gelen bir mesajı paylaşarak Bitlis İl Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya seslenmiş ve "Polis hakları savunucusu bir polis memuruna bu zulmün yapılmasına izin verirsen senden de bunun hesabını sorarım” demişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.