Bu çayın piyasa fiyatı 2 bin lira: "Çay değil, şifa yudumluyorsunuz"

Rize 1 Nolu Evsel Çay Kooperatifi tarafından hayata geçirilen 'ev tipi' makinelerle piyasa değeri 2 bin lirayı aşan 'doğal' çay üretildi. Kooperatif üyesi İbrahim Korkmaz, yoğun bir emeğin sonucu olarak kimyasaldan uzak, sağlıklı çay üretimi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Bu çayın piyasa fiyatı 2 bin lira: "Çay değil, şifa yudumluyorsunuz"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen 'Rize Günleri'ne katılan İbrahim Korkmaz, ürettikleri ev tipi çay makinelerini ve ürünü şu sözlerle tanıttı:

"Uzak Doğu'dan yüksek katma değerli çaylara alternatif olabilir miyiz sorusuyla yola çıktık ve makinelerimizi ürettik. El yapımı çay üretiyoruz. Ortalama piyasa fiyatı 2 bin lira. 200 liraya satılan bir çay değil de 2 bin lira değerinde bir çay üretiyoruz. Yoğun emek bir ürün ve günlük üretim kapasitesi çok az. Rizelilere, il dışına çıkmadan geçinmenin bir alternatifini oluşturduk."

untitled-1-005.jpg

Başkent Ankara'daki etkinliğe katılarak ürünlerini tanıtma fırsatı yakaladıklarını ifade eden Korkmaz, "İki tane küçük makineye ihtiyaç var, gerisi sadece işçilik. Biz herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Birçok ilçe kooperatifin kurulmasına öncülük ettik. Kooperatif olarak üretim yapıyoruz. Şu anda sadece Rize'de satış yapıyoruz." diye konuştu.

untitled-1-006.jpg

"ÇAY DEĞİL, ŞİFA YUDUMLUYORSUNUZ"

Korkmaz, "Ürünümüzün diğer çaylardan farkı tamamen sağlıklı olması. Çay yaprağının sadece sağlıklı kısmını işliyoruz. En küçük ayrıntılara bile dikkat ediyoruz. Ortaya saf, sağlıklı, doğal bir ürün çıkıyor. Çay değil, şifa yudumluyorsunuz. Topladığımız çaylara kimyasal gübre kullanmıyoruz. İlaçlama yapmıyoruz. Organik bir ürün." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.