CANiK, Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı'nın sponsoru oldu

Türkiye'den katılan Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı'nın VEX Robotik Dünya Şampiyonası'nda sponsoru, Samsun Yurt Savunma (SYS) bünyesinde faaliyet gösteren ateşli silah üreticisi CANiK, oldu.

CANiK, Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı'nın sponsoru oldu
Yayınlanma:

Şirket yetkilileri, dünyanın en büyük robotik turnuvası olan VEX Robotik Dünya Şampiyonası'nın 25 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında Dallas'ta gerçekleştiğini duyurdu. Etkinlik, 53 ülkeden 420 takımı ağırladı ve Türkiye'den üç okul bu prestijli yarışmada yer aldı. Samsun Bilgi Okulları, CANiK'in desteğiyle uluslararası alanda yarışma fırsatı buldu.

CANiK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komite Başkanı Didem Aral, şirketin sürdürülebilirlik amaçları doğrultusunda çeşitli projeler gerçekleştirdiğini ve bu alanda önemli adımlar attığını vurguladı. Aral, robotik alanının dünya ekonomisi ve geleceği için merkezi bir rol oynadığını belirterek, öğrencilerin bu alandaki başarılarının ülkenin geleceği adına umut verici olduğunu ifade etti. Ayrıca, SYS Grup bünyesindeki İstanbul merkezli UNIROBOTİCS şirketinde birçok mühendisin mekatronik alanında çalıştığını da belirtti.

Aral, Türkiye'deki robotik alanında faaliyet gösteren kurum ve bireylere desteklerinin şirketin stratejisi kapsamında olduğunu vurgulayarak, CANiK olarak, dünyanın en başarılı okullarının yarıştığı bu prestijli organizasyonda yer almanın ve gençlerin heyecanına tanık olmanın büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi. Son olarak, Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı'nı başarılarından dolayı içtenlikle kutladı ve gençlerin başarılarına destek olmaya ve onları teşvik etmeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.